Oni nemaju ni ogrebotinu, ali tvrde da ih je napala opasna kujica

EKSKLUZIVNO: UBOJICA PSA IMA SVOJU STRANU PRIČE "Nisam iz čistog mira ubio staforda. Ubo sam ga da obranim svog kokera, djevojku i sebe"

Ilustracija

Ilustracija


Sve se odvijalo u sekundama. Udario sam ga nogom, on se okrenuo i opet pokušao napasti. Bilo je – ili naš ili njen pas. Izvukao sam nož i ubo psa dva, tri puta, kaže ubojica psa * Na naše pitanje je li njegov fizički daleko inferiorniji pas ozlijeđen, veli da nije. Na upit je li on bio ozlijeđen, odgovara da nije

U subotu oko 16 sati u Šijanskoj šumi s četiri ubodne rane, od kojih je jedna bila duboka čak osam centimetara, ubijena je kujica američkog staforda. I dok vlasnica tvrdi da je njen Koko, iako spada u opasne pasmine, bio dobar, kućni pas koji je čak spavao s njenom djecom, napadač koji je usmrtio njenog psa kaže da je bio prisiljen, kako bi obranio svog psa, djevojku i sebe, reagirati nožem i, ispalo je, smrtonosno. Nakon što smo u jučerašnjem broju objavili priču vlasnice ubijenog Koka, koja smatra da je njena kujica brutalno ubijena bez razloga, danas objavljujemo priču Puljanina koji iznosi, očekivano, dijametralno suprotan scenarij događaja koji je izazvao golemi interes javnosti.

Brzo reagirao

"Cura i ja smo s našim malim psom, kokerom, šetali Šijanskom šumom. U jednom sam trenutku vidio poslije će se ispostaviti vlasnicu psa koji nas je napao, gospođu koja je američkog staforda vodila na uzici. S njom je bila prijateljica koja je imala njemačkog ovčara koji je također bio vezan. Još su nas pitale gdje je put za tvrđavu i mi smo im pokazali. Nakon 15 minuta gospođe su opet prošle sa svojim psima koji su i dalje bili vezani. Prošlo je još nekoliko minuta kad je njihov pas odjednom počeo trčati prema nama. Direktno je jurio prema mjestu gdje smo mi stajali. Gospođa je bila udaljena 15 do 20 metara, a pas više nije bio pod nadzorom. Nije bio ni vezan niti je imao brnjicu. Odmah je krenuo napasti našeg psa, kokera od desetak kilograma. Sve se odvijalo u sekundama i brzo, a gospođa to nije mogla vidjeti. Branio sam se, i psa i nas. Udario sam ga nogom, on se okrenuo i opet pokušao napasti. Bilo je – ili naš ili njen pas. Izvukao sam nož i ubo američkog staforda dva, tri puta, ne sjećam se više. Pas se, ranjen, krenuo vraćati vlasnici koja je, kad ga je vidjela, počela vrištati. I ja sam krenuo prema njoj, da vidim što napraviti... (Robert FRANK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater