Radovi su počeli 28. listopada

AKO NEBO POSLUŽI, RADOVI GOTOVI DO BOŽIĆA Asfaltiran prvi sloj novog kružnog toka na pulskoj Rivi

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Prvi sloj asfalta novog kružnog toka na Rivi položen je nakon što su asfalterski radovi počeli u srijedu. To znači i da bi cjelokupni radovi mogli biti završeni, a raskrižje otvoreno do Božića, kako je bilo i najavljivano. Neuobičajeno je živo na gradilištu bilo proteklih dana - raskrižje su ispunili kamioni i strojevi nužni za asfaltiranje pa su i vozači automobila, kojima je prolaz dozvoljen samo iz pravca Ulice 119. brigade, morali uložiti dodatan oprez i strpljenje da bi se provukli prema centru grada.

- Nakon prvog treba asfaltirati i drugi sloj. Hoće li biti gotovo do Božića? Da, sigurno. Naravno, ako nas vrijeme posluži, rekao nam je jedan radnik na terenu.

Radovi su počeli 28. listopada, dakle prije više od mjesec i pol dana, uvođenjem privremene prometne regulacije, uklanjanjem elemenata privremenog kružnog toka i raskopavanjem asfalta. Paralelno s asfaltiranjem, radnici su fugirali kamene kocke postavljene na rubnjacima kružnog toka koji povezuje Ulicu Starih statuta s Rivom. Riječ je o državnoj cesti pa kao investitor nastupaju Hrvatske ceste koje ulažu 3,75 milijuna s PDV-om, dok Grad Pula sufinancira gradnju javne rasvjete sa 712,5 tisuća kuna. Uz zahvate na raskrižju, upravo se kopa i trotoar prema Veslačkom klubu radi postavljanja infrastrukture.

Radove ne Rivi dobro će zapamtit i vozači koje je prometna policija koncem listopada i prvih dana studenog zatekla u kršenju privremene prometne signalizacije prema Ulici 119. brigade. U tih prvih tjedan dana izdana su 32 prekršajna naloga zbog vožnje u zabranjenom smjeru, za koji je propisana novčana kazna od dvije do pet tisuća kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter