imamo i recept

Puležan Marko Ristić smiksao koktel koji ga vodi na Angostura Global Cocktail Challengea na Mallorcu!

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U sklopu obilježavanja 200. obljetnice destilerije Angostura, ovaj brend ruma organizirao je natjecanje u izboru najboljeg miksologa u Hrvatskoj. U suradnji s tvrtkom In-vindico, eksluzivnim uvoznikom Angostura proizvoda u Hrvatskoj, pobjednika vode na nezaboravno putovanje u Španjolsku, na Mallorcu. 

Prvi krug natjecanja održan je online, predstavljajući jedinstveni izazov za natjecatelje da se istaknu u masi. Kako bi sudjelovali, morali su stvoriti vlastitu verziju kultnog koktela, The Queen's Park Swizzle, dodajući svoj štih i prikazujući svoju originalnost i kreativnost. 

Nakon pomnog razmišljanja, pobjednikom je proglašen Marko Ristić, iskusni barmen i strastveni miksolog. Poznat po pomicanju granica kreiranja koktela, Markova predanost zanatu zasjala je u njegovom nastupu. Kao pobjednik, Marko će predstavljati Hrvatsku u sljedećem krugu natjecanja u Mallorci sa koktelom "Swizzle In The Storm", gdje će se boriti s ostalim pobjednicima iz Južne Europe.

U drugom krugu natjecanja čeka ih izazov misteriozne kutije, tzv. Mystery box, gdje će Marko još jednom morati pokazati svoje vještine i kreativnost. Konačna nagrada? Mjesto u finalnom krugu natjecanja u Trinidadu i Tobagu 2025. godine, gdje će se okupiti najbolji svjetski miksolozi kako bi proslavili 200 godina Angostura ruma.

Receptura koktela, za one koji bi se okušali u istome:

  • 7.5cl Angostura Tamboo Spiced rum infuziran domaćom chili paprikom
  • 3cl pirea od malina, meda od kadulje i Markovog extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3cl svježe cijeđenog soka od šipka
  • 0.5cl Angosutra Aromatic bitter
  • listići mente.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter