Gradska knjižnica Pula

Učenice Zoja Petrović i Karmen Domić pobjednice gradskog natjecanja u čitanju naglas

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Gradska knjižnica Pula)

(Foto: Gradska knjižnica Pula)


Zoja Petrović i Karmen Domić pobjednice su ovogodišnjeg gradskog natjecanja u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole koje je održano u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.

Sudionici natjecanja u čitanju naglas natječu se u dvije starosne kategorije: mlađa (učenici 3., 4. i 5. razreda) i starija (učenici 6., 7. i 8. razreda). Na ovogodišnje gradsko natjecanje u čitanju naglas prijavljeno je ukupno 15 učenika iz deset osnovnih škola Pule i Puljštine (deset u mlađoj i pet u starijoj kategoriji), koje je pripremilo 11 mentora.

Članovi prosudbene komisije, koja je odlučila o najboljim natjecateljima, bili su: Hrvoje Bogojević, dramski pedagog iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula i jedan od organizatora Smotre pripovijedanja i kamišibaja SPIKA, Semir Koljić, profesor hrvatskog jezika u Strukovnoj školi Pula i Davorka Mijajlović, knjižničarka u Ekonomskoj školi Pula. Prosudbena komisija ocjenjivala je kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost čitanja, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Zoja Petrović iz OŠ Fažana, drugo mjesto osvojila je Lota Ličen iz OŠ Centar, a treće mjesto Luka Lalli Odović iz OŠ Šijana, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila Karmen Domić iz OŠ Tone Peruška, Katarina Hrgota, učenica OŠ Veli Vrh, drugo, a Vito Radolović iz OŠ Centar treće mjesto.

Vrlo dobre nastupe ostvarili su i ostali natjecatelji: Maša Čalić iz OŠ Marčana, Teodora Marčeta iz OŠ Veli Vrh, Leonora Petrović iz OŠ Kaštanjer, Carlo Zgrinskić iz OŠ Tone Peruška, Lana Žufić i Marta Špiranec iz OŠ Vidikovac te Ema Ruba iz OŠ Šijana.

Natjecatelje su pripremili mentori: Samanta Paronić, Anita Banovac, Biljana Matković, Ivana Ivković Božac, Jasna Žabčić, Aleksandra Antonović-Kadum, Mirjana Vukšinić, Sanja Četković, Vedrana Štefančić, Tea Prhat, Vladimir Papić i Evelina Majcan-Lenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter