In memoriam 

Odlazak Dušana Černjula, legende istarske gastronomije

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Brojni prijatelji, kolege i znanci opraštaju se na društvenim mrežama od Dušana Černjula, legendarnog Duleta, čuvenog pulskog ugostitelja koji nas je nažalost zauvijek napustio.

Poznati pulski ugostitelj napravio je svojevrstan preokret u gastronomiji uvođenjem kako inovativnih kulinarskih tehnika te uvijek novih, suvremenih pristupa tradicionalnim okusima, spajajući na taj način tradicionalne okuse i ukuse i moderne gastronomske trendove.

Mnogi ga se prisjećaju kao pokretača promjena u gastronomiji, kao velikog učitelja i mentora, kao osobe koja je imala sva znanja o istarskoj hrani i piću u malom prstu. Njega i danas nažalost pokojnog Franka Lukeža moglo se definirati alfom i omegom istarske gastronomije.

Bodulka i Vela Nera asocijacije su na ovog velikana istarske gastronomije koji je djelovao s puno talenta, entuzijazma, strasti, a neko je vrijeme vodio lokal i u pulskom Circolu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter