Hotelu Park Plaza Histria

Gradonačelnik Filip Zoričić na otvorenju stručnog skupa CROVIK 2024. - Aktualnosti u vodoopskrbi i odvodnji

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao je danas, 24. listopada 2024. godine na svečanosti otvorenja stručnog skupa CROVIK koji se održava od 23. do 27. listopada u Hotelu Park Plaza Histria.

"Najprije bih vam se zahvalio što ste izabrali naš grad za domaćina ovog stručnog skupa. Želim također zahvaliti na dobroj suradnji Ministarstvu zaštite okoliša i zelene tranzicije, Fondu za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te Hrvatskim vodama. Započeli smo projekt Pula sjever u vrijednosti preko 45 milijuna eura tako da ovom prilikom pozdravljam kolegice i kolege iz društva Vodovod Pula te se zahvaljujem direktoru Edu Krajcaru i njegovom timu na ogromnom angažmanu i trudu. Želim Vam ugodan boravak u Puli, puno korisnih susreta i razmjene informacija", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

 

Organizatori skupa su Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, Hrvatskih voda te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a u suradnji s Hrvatskim savezom građevinskih inženjera.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su gubici u vodoopskrbi i problematika sufinanciranja u sektoru, s primjerima dobre prakse i zakonodavnim reformama. Poseban fokus CROVIK-a 2024. bit će na energetskim tranzicijama, uključujući solarnu energiju i bioplinska postrojenja, kao i na tarifama te financiranju za isporučitelje vodnih usluga.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Među sudionicima skupa bili su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predsjednik Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije Marko Eljuga, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, predsjednik Vijeća za vodne usluge Vladimir Šimić, ravnatelj Instituta za vode Josip Juraj Strossmayer Mario Šiljega, zamjenica veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj Hadas Dolev te brojni direktori vodnogospodarskih odjela, javnih isporučitelja vodnih usluga, članovi Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije, predsjednici nadzornih odbora te članovi komisija za pitku vodu, otpadne vode i energetiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter