JOŠ JEDNA OSTAVKA

Otkazi u pulskoj gradskoj upravi gotovo da više i nisu vijest: Pomoćnik pročelnice na odlasku

| Autor: Sandra Zrinić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Gotovo da više i nije vijest kada netko iz pulske gradske uprave da ostavku. Naime, dosad je otišlo više od deset osoba s odgovornih radnih mjesta, što pročelnika, što njihovih pomoćnika ili pak voditelja raznih odsjeka.

Eto, zato više i nije vijest da je to sada, posljednji u nizu učinio i Igor Bukarica, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte u Gradu Puli Samante Barić.

Kako nam je rekla pročelnica Barić, "kolega Bukarica je još ranije najavio svoj odlazak te je koncem rujna predao Zahtjev za sporazumnim raskidom ugovora, te mu s danom 17. studenog prestaje rad u službi".

Podsjetimo da je prije desetak dana ostavku dala i Sanja Kljajić Dakić, tada pročelnica Odjela za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Za njenim primjerom, i s gotovo istovjetnim razlogom, a to je nezadovoljstvo radom pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, prije dva dana poveo se i dotadašnji voditelj Odsjeka za gradnju Nikola Marin, a sada odlazi i pomoćnik pročelnice za urbanizam, investicije i razvojne projekte.

Koliko su to ozbiljne situacije za funkcioniranje gradske uprave, ne treba posebno naglašavati, no prvi čovjek Grada o svemu tome dosad se nije oglasio. Točnije, poručio je tek "da je iz gradske uprave otkad je on gradonačelnik otišlo 53 zaposlenika, a došlo njih 63 te da svatko ima pravo odabrati bolje radno mjesto, ako tako procijeni".

Najveći šok i iznenađenje bio je odlazak najbliže Zoričićeve suradnice, pročelnice Anje Ademi koja je vodila jedan od najvažnijih resora onog za urbanizam, investicije i razvojne projekte, koju je zamijenila upravo Barić. No, na podugačkoj listi osoba koje su napustile Zoričićevu ekipu nalaze se Dijana Ažić, Ingrid Bulian, Robert Stemberger, Damir Prhat, Igor Jovin, Vesna Sajić, Lena Radunić, Nebojša Nikolić, Iva Matanović…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter