ADVENT POREČ

U četvrtak počinje vjerojatno najljepša adventska proslava u Istri UŽURBANE PRIPREME I MNOŠTVO NOVITETA


U četvrtak počinje vjerojatno najljepša adventska proslava u Istri "Advent Poreč". Osim užurbane pripreme i ukrašavanja parka, kućica i klizališta, ugostitelji upravo dovršavaju i svoju enogastronomsku ponudu koja će ove godine svim posjetiteljima ponuditi brojne novitete.

Naravno, svakodnevno će u ponudi biti neizostavni klasici poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i kobasica u pecivu i fritulica, i to po promotivnim cijenama. Od ove zime, najpopularnije zimsko piće zasigurno će postati vrući džin, a glad će posjetitelji moći utažiti s nekoliko različitih vrsta burgera: klasičnim cheeseburgerom, istarskim, pulled pork, black angus… Bit će tu i istarskih kobasica i ostalih suhomesnatih narezaka, kapuza, ali i omiljene blagdanske delicije - bakalaja na bijelo.

Nakon vrlo uspješnog predstavljanja na Istra Craft Beer Festivalu u Poreču, na Trg Matije Gupca dolazi i Valamarov "Mezzino truck" koji će nuditi tri vrste burgera: kobasicu "Adventsku kraljicu", urugvajske božićne sendviče, krumpiriće s različitim umacima, chilli con carne, ćevapčiće u tortilji i šiš ćevape s krumpirima pečenima u kori. Tu su i već tradicionalne gastro manifestacije "Slatko jutro", na kojem se dijele besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu, te "Badnje jutro" tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima, uz besplatnu marendu za sve. Novitet ove godine je i gostovanje manifestacije "Slatka Istra" koja će na porečkom Adventu 22. prosinca ponuditi neke od tradicionalnih istarskih slastica - fritule, kroštule, cukerančiće, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora. Program se može provjerite na www.adventporec.com ili na facebook stranici www.facebook.com/adventporec. (A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter