topli krevetić

FOTO / OB Pula primila donaciju vrijednu 20.000 eura za najmlađe pacijente

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Jutros je u pulskoj Općoj bolnici održana primopredaja donacije grijanog krevetića za skrb novorođenčadi, za što su sredstva osigurali Bina Istra i Arena Hospitality Group putem Rock&Stars Festivala Cave Romane. Donacija krevetića za otvorenu njegu novorođenčadi, model BABYROO, vrijedna je 20.375 eura.

Zahvalivši na velikodušnoj donaciji, dr. Daniela Fabris-Vitković, zamjenica ravnatelja bolnice, istaknula je da uređaj osigurava najbolju moguću skrb za najmlađe pacijente, a osim toga koristi se i za intenzivnu njegu novorođenčadi koja zahtijeva monitoriranje i reanimaciju.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

- To su tzv. topli krevetići, koji pomažu bebama da budu u što ugodnijem okruženju odmah nakon poroda. Uz to, važni su za bolesnu novorođenčad koja treba intenzivniju skrb. Na našem odjelu sada imamo tri takva uređaja, uz šest do sedam klasičnih inkubatora, što zadovoljava potrebe naše bolnice i županije, rekla je dr. Fabris-Vitković, dodajući da godišnje bilježe oko 1300 poroda, a očekuje se da će i ova godina biti u tom prosjeku.

Predsjednik uprave Arena Hospitality Groupa, Reli Slonim, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj donaciji, naglasivši kako je podrška zajednici, posebice zdravstvenoj skrbi, dugogodišnja tradicija njihove kompanije.

- Arena Hosipitality Groupa je zaista predana i osjeća se dužnom podržati zajednicu, a prvenstveno zdravstvenu skrb. Tako da nastavljamo to raditi iz godine u godinu i to radimo s velikim veseljem, poručio je Slonim, na što se nadovezao i Christian Santaleza, tehnčki direktor Bina Istre.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

- BINA Istra i na ovaj način pokazuje još jedan vid društveno-odgovornog poslovanja. Bez obzira na naš fokus na ozbiljne građevinske radove, i dalje pokušavamo provoditi naš program održivog razvoja. Uglavnom, godinama je usmjeren prema zdravstvenim ustanovama, potporama prema zdravstvenim ustanovama i prema dječjim službama. Već dvadesetak godina smo partneri Općoj bolnici Pula, rekao je Santaleza, dodajući da se već pripremaju za dodatne akcije koje će provesti u idućoj godini i usmjeriti prema OB Pula.

Organizatorica festivala Rock&Stars, Iva Šalamon Reškovac, zahvalila je svim partnerima te naglasila važnost pomaganja najmlađima:

- Već petu godinu Rock&Stars Festival, zaista se trudi svaki godinu odraditi jednu ovakvu godišnju hvalevrednu akciju i donirati Općoj bolnici Pula. I uvijek nas prate naši vjerni partneri Bina Istra, Arena Hospitality Group kojima ponovno zahvaljujem. Mislim da smo svi nekako najslabiji na naše bebice koje trebaju pomoć i vjerujem da svakom donacijom možemo pomoći, ako je samo jedan život spasimo i olakšamo te prve njihove trenutke, to je velika stvar, rekla je Šalamon Reškovac.

Uz predstavnike Opće bolnice Pula, na primopredaji su bili i predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter