popravi, zamijeni i recikliraj!

Repair dan – 3U1: Tri događaja na jednom mjestu s ciljem smanjenja otpada

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Udruga Zelena Istra i komunalno poduzeće Pula Herculanea provode Repair dan – 3U1, koji će se održati u utorak, 8. listopada, u Radioni Re-Geppetto, u Društvenom centru Rojc od 17 do 19 sati. Događaj kombinira tri aktivnosti na jednom mjestu: Repair Café, Biciklopopravljaonu i E-mjenjačnicu, s ciljem promoviranja održivosti, razmjene znanja i smanjenja otpada.

Repair dan – 3U1 donosi:

Repair Café – Popravak malih kućanskih uređaja

Donesite pokvareni mikser, fen, peglu ili neki drugi mali kućanski uređaj u Repair Café, gdje će stručni majstori uz vašu pomoć dijagnosticirati kvar i pokušati ga popraviti. Cilj ove radionice je produžiti vijek trajanja uređaja i smanjiti elektronički otpad.
Napomena: Prijave su obavezne. Prijavite se do ponedjeljka, 7. listopada, na email: [email protected] i navedite uređaj koji donosite te njegov kvar. Broj prijava je ograničen.

Biciklopopravljaona – Popravi svoj bicikl

Ako vaš bicikl treba popravak, bilo da je riječ o kočnici, gumi ili nekom drugom problemu, pridružite se našoj Biciklopopravljaoni. Podršku pružaju iskusni volonteri, koji će uz vašu pomoć popraviti vaš bicikl.

E-mjenjačnica – Zamjena ispravnih uređaja

Imate ispravan uređaj koji više ne koristite? Donosite ga i zamijenite za neki drugi uređaj po principu "jedan za jedan". Ovo je odlična prilika za ponovnu upotrebu i smanjenje nepotrebne potrošnje.

- Repair dan je izvrsna prilika za popravak neispravnih uređaja, učenje korisnih vještina, zamjenu stvari koje više ne koristite te aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša.

Ovim događajem promoviramo okupljanje zajednice i potičemo učinkovito korištenje resursa kroz ponovnu upotrebu i smanjenje otpada, prenose organizatori.

Događaj je dio šire serije edukativnih radionica i događaja koje zajednički organiziraju Komunalno poduzeće Pula Herculanea i udruga Zelena Istra.

U Radioni Re-Geppetto dočekat će vas majstori Držan Veljanovski i Goran Bodiš te voditelj Radione Marko Grbac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter