Ravnateljica pulske bolnice imenovana državnom tajnicom

Irena Hrstić: Za svoju ću se Istru i hrvatsko zdravstvo sada boriti i na državnoj razini upravljanja

| Autor: Tea Tidić
Dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Dr. sc. Irena Hrstić (Snimio Duško Marušić Čiči)


Kako je Glas Istre već pisao, doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med., dosadašnja ravnateljica pulske Opće bolnice koja je tu funkciju obnašala od 2013. godine, na prijedlog ministra Beroša na današnjoj je sjednici Vlade imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva. Kako navode iz HDZ-a, ovo je posljednji u nizu sve jasnijih pokazatelja organskog rasta i snaženja istarskog HDZ-a sa Antonom Klimanom na čelu.

Izvjesno je da je imenovanje doktorice Hrstić, navode iz HDZ-a, rezultat planiranog i sustavnog političkog rada u jednom izbornom ciklusu a koji je istarski HDZ započeo još prije četiri godine izvrsnim rezultatom Irene Hrstić na izborima za župana Istarske županije, nastavio sa odličnim rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora u Puli i zaključio uspjehom na parlamentarnim izborima u VIII. izbornoj jedinici

Taj rad na terenu i rast HDZ-a u Istri je prepoznao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je imenovanjem doktorice Hrstić za državnu tajnicu potvrdio ispravnost strateške politike istarskog HDZ-a a to je davanje prilike realiziranim i sposobnim ljudima koji su prepoznati u svojoj lokalnoj zajednici i znaju kako riješiti konkretne potrebe i probleme građana.

Uz Irenu Hrstić kao novu državnu tajnicu za starog/novog državnog tajnika potvrđen je i Ivan Bubić, član Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije a Monika Udovičić je s mjesta ravnateljice Uprave u Ministarstvu turizma imenovana državnom tajnicom u istom ministarstvu. Kako ističu, ovim imenovanjima HDZ u Istri može biti izuzetno zadovoljan jer uz već poslovičnu angažiranost Antona Klimana kao saborskog zastupnika dobivaju i pojačanja u izvršnoj vlasti u Vladi Republike Hrvatske.

- Ovo imenovanje shvaćam kao još jednu priliku služiti i raditi na dobrobit Istre, Hrvatske i svih naših ljudi. Dala sam svoj doprinos u strateškom, generacijskom projektu nove pulske bolnice, a sada ću sa stečenim znanjima i iskustvom moći doprinijeti hrvatskom zdravstvu i na državnoj razini upravljanja.

Čast mi je preuzeti novu dužnost, zahvalna sam predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i ministru i kolegi Viliju Berošu na prilici, a svjesna sam da je ona rezultat mojeg profesionalnog rada, ali i rezultat promišljenih politika, kvalitetnog rada i političkog rasta istarskog HDZ-a pod vodstvom Antona Klimana. Politika istarskog HDZ-a daje jasne rezultate, rješavamo konkretne probleme ljudi u Istri, ne bavimo se svađama i podjelama i sitnim političkim strančarenjem, a to je jedini put u zdravu budućnost svih hrvatskih generacija, istaknula je doc. dr. sc. Hrstić, dr. med.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter