10. povorka u Puli

FOTOGALERIJA / Dan sjećanja na genocid u Srebrenici: "Da se ne zaboravi i više nikad, nikom i nigdje ne ponovi"

| Autor: Jelena Milović


Povodom 29 godina od samog događaja i Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, danas je s Narodnog trga prema Forumu krenula povorka sjećanja s osnovnom mišlju; da se ne zaboravi i više nikad, nikom i nigdje ne ponovi. Na ovaj je način odana počast stradalim žrtvama Srebrenice.

Po deseti, obljetnički put u Puli, ali po prvi put otkako je usvojena rezolucija u UN-u o genocidu u Srebrenici, tužna je povorka prošla ulicama Pule kako bi poslala uvijek iste poruke.

Sabina Gravkić s obitelji (Snimila Jelena Milović)Sabina Gravkić s obitelji (Snimila Jelena Milović)

- Svake godine sam ovdje s obitelji kako bi odali počast stradalima i poručili ono što je kao poruka istaknuta i na našim majicama i što svake godine ponavljamo - da se ne zaboravi i više nikad, nikom i nigdje ne ponovi. Odaziv naših sugrađana i ovaj put je jako dobar, čini mi se sličan prošlogodišnjem. To se vidi upravo u trenucima kad se formira kolona, a i kad stignemo do Foruma, rekla nam je uoči pocetka mimohoda gospođa Sabina Gravkić.

I doista je bilo tako. Dostojanstveno, tiho i s pijetetom prema žrtvama, uz prigodne riječi i program, obilježena je ova tužna obljetnica. Na Forumu su u programu sudjelovali dramsko recitatorska sekcija "Bosanski behar", Pula i dječji zbor "Jadranski dragulji", Crikvenica. Nakon službenog djela programa u zrak su pušteni bijeli baloni, a i ove godine s pulske rive u more su bačene bijele ruže.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Organizator mimohoda je Bošnjačka nacionalna zajednica Pule i Istarske županije, u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije. Program je financiran sredstvima Savjeta za nacionalne manjine RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Istarske županije, grada Pule i Općine Medulin. Realiziran je u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije i Vijećem grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter