OBILJEŽAVANJE STRADAVANJA GRADA HEROJA

I U MOM GRADU SVIJETLI VUKOVAR Plamenom svijeća osvijetljen Dan sjećanja

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


UHDBR – 154. i HVIDRA Umag jučer su organizirale paljenje svijeća u Novigradu, u ulici Domovinskih žrtava, a potom u Umagu, u aveniji Grada Vukovara

Povodom obilježavanja obljetnice stradanja Grada heroja Vukovara u Domovinskom ratu i masakra u Škabrnji kada je ubijeno 84 branitelja i civila, UHDBR – 154. i HVIDRA Umag organizirale su paljenje svijeća u Novigradu, u ulici Domovinskih žrtava, a potom u Umagu, u aveniji Grada Vukovara.

Sa svih strana pristizali su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji, čelnici Grada, političkih stranaka, udruga i ostali građani ujedinjeni u sjećanjima i pijetetu prema svim stradalnicima i nedužnim žrtvama Domovinskog rata.

Odazvali se građani

Dok je na hladnom zraku lebdio dašak tužne prošlosti hodalo se uzduž prometnica kao u koloni sjećanja i svaki je plamičak podsjećao na jednu palu žrtvu te budio u nazočnima nečujne glasove i propitkivanja o posljednjim trenucima njihova života. Lampioni postavljeni uz cestu povezali su tako Novigrad i Umag s cijelom Hrvatskom koja se klanja svojim hrabrim sinovima koji su položili živote na oltaru domovine. I prigodičarski govor te molitva na koju je pozvao Mato Magdić, predsjednik UHBDR-a-154. Umag bila je izraz duboke povezanosti sa stradalnicima i njihovim obiteljima.

Građani su jučer palili svijeće i u Vukovarskoj ulici u Puli ispred natpisa s imenom grada heroja. Danas će se, na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara kao i svih proteklih godina postaviti upaljeni lampioni duž cijele ove najduže pulske ulice.

Zatvorena za promet

Vukovarska ulica u cijeloj svojoj dužini s pripadajućim raskrižjima bit će zatvorena za promet od 17 do 19 sati u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Organizator manifestacije, udruga HVIDR-a iz Pule poziva sve građane Pule da im se pridruže. Tradicionalno će se duž Vukovarske ulice paliti svijeće i održati počasni mimohod pod motom "I u mom gradu svijetli Vukovar". Nakon mimohoda održat će se misa za sve stradale, ubijene i poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara u crkvi sv. Antuna s početkom u 19 sati. (S. BOSNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter