nadzor prometa

Pulska policija u akciji do popodneva, evo što kontroliraju

| Autor: Glas Istre
(Snimio Vedran Karuza/Novi list)

(Snimio Vedran Karuza/Novi list)


Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će danas, od 7 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor nepropisne uporabe mobitela i nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje''.

Na području Postaje prometne policije Pula tijekom prvog polugodišta 2024. zabilježeno je 307 prometnih nesreća, što je 33% više nego istom periodu 2023. godine kada je zabilježeno 230 prometnih nesreća.

U prometnim nesrećama stradala je 131 osoba od kojih je 33 osoba teško, a 98 lakše ozlijeđeno.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

U tom kontekstu, također naglašavamo kako vozač bicikla i osobnog prijevoznog sredstva ne smije upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha budući da navedeno umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter