Ljetni kamp Valkane

FOTOGALERIJA / Školske klupe zamijenili nogometom, plivanjem i ostalim aktivnostima

| Autor: Vanesa Begić


Ljetnih kampova u Puli i okolici ima iz godine u godinu sve više i više. Najdugovječniji ljetni kamp za djecu u Puli je Ljetni kamp Valkane, koji ove godine obilježava 15. godišnjicu neprekidnog djelovanja.

Kako veli voditelj Marijan Orsić - Buco lokacija se kroz godine nije mijenjala - u biti uvijek su bili na raznim područjima kupališta Valkane, a zadnjih nekoliko godina svoju bazu imaju pored teniskih terena, odakle počinje radni dan.

Više od 200 djece

- Ove godine imamo rekordan broj djece, više od dvjesto, prošli tjedan bilo ih je 164. Krenuli smo odmah sa završetkom školske godine, a turnusi će se odvijati sve do kraja kolovoza i početka školske godine, što je ove godine nešto ranije. Imamo ukupno deset turnusa, odnosno deset tjedana, a neka djeca će biti ovdje cijelo ljeto. Također, imamo djecu koja tu dolaze već sedam, osam godina zaredom, nekima ovdje dolaze potom mlađa braća i sestre, a pojedini nekadašnji polaznici, sada su već studenti i rade ovdje u kampu tijekom ljeta.

Imamo čak 14 voditelja, imamo tu i studente, kao i učenike koji pomažu iskusnim voditeljima te i sami uče da bi jednoga dana mogli postati voditelji. Najmlađi polaznici imaju tri godine, a najstariji skoro trinaest, no najviše je djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Vodimo jako računa o higijeni, o kvaliteti obroka, imamo tu i trenere atletike, nogometa, košarke i odbojke na pijesku kao suradnike, za djevojčice mažoretkinje, idemo i na izlete. Također, istaknuo bih izvrsnu suradnju s drugim kampovima u Puli i okolici, svi rade jako dobro i kvalitetno, a mnogi od voditelja bili su i moji suradnici godinama unazad te potom krenuli sa svojim kampovima. Važno je da djeca mogu kvalitetno provesti ljeto, budući da mnogi roditelji rade u turizmu s najraznijim smjenama.

Prošloga su petka bili na Jerolimu, sada idu put Istralandije, čemu se djeca jako vesele.

- Jako volim tu dolaziti, bit ću tu do kraja ljeta, obožavam druženje i plivanje, imam već tu stare prijatelje, veli 11-godišnji Nikola, a Karlo ima 12 godina i tu je već četvrtu godinu jer mu je super i jer puno plivaju, dok Marko ima šest i pol godina i tu je prvi put, jer mu ovdje ide brat. Već zna plivati, ali naučit će još bolje.

- Imam skoro 13 godina, 12 i pol, završio sam šesti razred i najstariji sam tu. Dolazim već sedam godina jer jako volim, od početka osnovne škole sam tu. Imam puno prijatelja, zanimljivo mi je, kupamo se dva, tri puta na dan. Kada je ružno vrijeme, igramo karte i društvene igre, ističe Marko.

Važan je dogovor

Simpatična djevojčica Maksim ima devet godina i tu je četvrtu godinu zaredom. Inače je iz Poreča, dio ljeta provodi kod bake i tu je kao kod kuće.

I trenerice vele da im je super s djecom. Editi je to peta godina te ističe da se s djecom treba sve lijepo dogovoriti, a Kristina, mlada volonterka, uči ovdje od iskusnih te veli da je kao dijete provela ovdje brojna ljeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter