hodočašće vojske, policije, vatrogasaca i branitelja

Zbog obilježavanja sv. Tome, ove pulske ulice sutra zatvorene za promet

| Autor: Glas Istre
(Foto PU istarska)

(Foto PU istarska)


Povodom obilježavanja svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule, u srijedu se u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina s početkom u 18 sati održava sveta misa koju će predvoditi vojni ordnirij mons. Jure Bogdan u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije i ostalim biskupima i svećenicima.

Po prvi put se u Puli održava i Prvo pokrajinsko hodočašće vojske, policije, vatrogasaca i braniteljskih udruga. Procesija će nakon misnog slavlja krenuti iz katedrale, preko Trga sv. Tome, Kandlerovom ulicom, Forumom, Ulicom Sergijevaca, ispod Slavoluka Sergijevaca, Trgom Portarata, Giardinima, Carrarinom ulicom te Kandlerovom natrag do katedrale gdje će uslijediti svečani blagoslov s relikvijom sv. Tome.

Za vrijeme održavanja procesije, od 19 do 20 sati, navedene će ulice biti zatvorene za promet. 

U vremenu od ponoći do 24 sata sva javna parkirališta pod naplatom na području grada bit će oslobođena od plaćanja naknade na svim parkirališnim lokacijama i u svim parkirališnim zonama osim parkirališta koja se nalaze unutar područja plave zone (V. zona, tzv. "holders only" parkirališta u Ulici Castropola, Kandlerovoj ulici, Parkiralište Stara Tržnica i Parkiralište Benediktinske opatije).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum