sutra u circolu

Glazbeni vremeplov pulskog DJ-a Redže vraća nas u 80-te

| Autor: Jelena Milović
(Foto: Osobna arhiva)

(Foto: Osobna arhiva)


Pod simboličnim nazivom »Kao nekad« ove će se subote održati rođendanski party u Circolu, iz nekadašnjih vremena poznatijem kao Disco Luna 2000. Inicijativa za ovaj glazbeni vremeplov došla je od pulskog DJ Redže, koji je ‘80-tih u tom prostoru bio zadužen za zabavu uz ritmove najvećih domaćih i svjetskih hitova.

Vraćaju se zlatna vremena

Želja mu je, veli nam, vratiti nas u ta zlatna vremena, kad su neke, danas starije, generacije odlazila na to i slična mjesta, a neki će od njih reći i kada je Pula imala najbolji noćni život. Recimo, u Circolu se tada zabavljalo do ponoć i trideset, u Uljanik također odlazilo kao u uvertiru večeri uz uvijek završnu pjesmu »Riders on the Storm« od Doors-a, a nakon toga se odlazilo dalje; u Piramidu, Hotel Pulu, Kamik u Banjolama, a mnogi će se sjetiti još poneke destinacije. Ako se vratimo Circolu, sjetit će se svjedoci tog vremena kupovanja pića i tosta na šanku kod Zite, sjetit će se i domara Jakova. Na ovoj su terasi mnogi provodili najbolje trenutke mladosti, a sve te uspomene mogu evocirati i ove subote uz DJ Redžu, koji je bio kreator brojnih večeri.

(Foto: Osobna arhiva)(Foto: Osobna arhiva)

- Ulazimo u ljeto, to me na neki način motiviralo, a drugo, nakon Hotel Pule, došlo je i Circolo na red, kojeg već dugo vremena pokušavam aktivirati na tragu nekadašnjeg, barem na jednu noć. Više me kopka ideja da ponudimo nešto mladima koji u gradu nemaju svoj klub nakon prodaje Uljanika, a ne govorim o tome kao o mjestu gdje će izlaziti ljeti, uglavnom tih dva mjeseca. Tada stvarno ima gomila koncerata i programa gotovo svakog dana. Problem je u preostalih deset mjeseci. Pula je mrtav grad. Došao sam na ideju da pokušam barem na jednu noć oživjeti sva ona mjesta na koja smo izlazili, kako bi se vidjelo koliko smo mi imali izbora, a koje današnji mladi nemaju ni približno. Pula vapi za jednim klubom, pravom diskotekom, a po mojem mišljenju to ne bi trebalo biti privatno, jer u tom slučaju se gleda samo na novac. Tu više ne postoje interesi da se mladima ponudi nešto što nije nužno komercijalno, već edukativno i kulturnog sadržaja, smatra DJ Redžo.

(Foto: Osobna arhiva)(Foto: Osobna arhiva)

Hotel Pula i disco večeri koje su se tamo tijekom zime odvijale, bile su odličan pokazatelj da postoji kritična masa mladih ljudi koja voli, sluša i poznaje tu glazbu, što je bilo i pravo otkriće.

- Nakon dvije večeri koje sam priredio u Hotel Puli, ne mogu objasniti te pozitivne emocije i energiju; od starijih, koji su nekad i izlazili, pa do tih mladih koji su javno iskazivali želju da nešto takvo postoji, pun dojmova još uvijek nakon toliko mjeseci govori on.

A Circolo će ove subote otvoriti vrata u 20 sati pa sve do dva sata iza ponoći. Kako se DJ Redži sve poklapa s 40 godina gažiranja na tom mjestu, zamislio ga je kao jednovečernji povratak u ‘80-te.

»Putujuće disco večeri«

- Jednostavno ću probati prenijeti energiju, a bit će tipična glazba koju sam puštao i tada. Neću skretati i svi će doći na svoje. Bit će tu i sentiša, na koje smo svi plesali i što je bilo nezaobilazno, ali i reggae-a, disca, rocka, soula, nabraja on. - Očekujem različite generacije, vjerujem u to, a i ulaz je besplatan. Međutim, to možda može značiti i da će se pojaviti neki koji će doći samo jer se nešto događa. Ali, sve u svemu, ako bude lijepo vrijeme, očekujem jedan ‘gužvanac’, najavljuje DJ Redžo. Vjeruje da će ova večer donijeti obilje pozitivnih emocija, a možda i poneki susret nakon dugog niza godine. Međutim, sa svojim planovima tu i ne staje, jer ima želju da organizira, kako smo ih nazvali, ‘putujuće disco večeri’.

(Foto: Osobna arhiva)(Foto: Osobna arhiva)

- Dosad na upite koje sam poslao, većinom nailazim na zatvorena vrata. Ne pokazuju neku volju za ovakve događaje, kao da ne žele otvoriti srce za ovako lijepe priče. Ali ja sam borac u životu i ne mislim stati jer želim sve te svoje večeri preusmjeriti na mlade, kako bi netko to vidio i u konačnici se odlučio na otvaranje jednog pravog, gradskog kluba. I ovim putem apeliram na Grad da to bude jedan gradski prostor koji bi se dao u najam, a morat će funkcionirati kao kulturološki pravi urbani klub. Mladi to zaslužuju, zaključuje on.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter