Umjetnost, druženje i obrazovanje

Art Park Pula u dvorištu Rojca otvorio svoju treću sezonu

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Duško Marušić Čići)

(Snimio Duško Marušić Čići)


Art Park Pula otvara svoju ljetnu sezonu, odmah pored Rojca, na lokaciji koja je prije dvije godine dobila posve novo ljetno ruho. Art park će biti mjesto za druženje posjetitelja svih uzrasta, spajajući umjetnost, obrazovanje i druženje u jednom prostoru.

Otvorenje parka započelo je danas u 19 sati, a na DJ pultu zasvirati će Teo Černi aka Fresh New Guy, dok će u subotu plesne podije »drmati« Fetti.

Kao i prethodnih godina, Art Park će se fokusirati na street art i transformaciju sivih, zapuštenih zidova u umjetnička djela. Osim zidova, atmosferu će dizati i brojni glazbenici, scenski umjetnici i ostali kreativci.

Tijekom tri mjeseca trajanja, Art Park Pula ponudit će bogat program interaktivnih kreativnih radionica, obrazovnih aktivnosti, likovnih radionica za djecu i odrasle, te projekcija filmova s društveno angažiranim temama. Sportski program uključivat će stolni tenis kao omiljenu ljetnu rekreaciju. Glazbeni program promovirat će lokalnu glazbenu scenu, privlačeći posjetitelje kao ljetna lokacija koja na kvalitetan način okuplja zajednicu.

Prošle godine, Art Park Pula je realizirao 45 različitih programskih cjelina u dva mjeseca trajanja.

- Ovim besplatnim programom, želimo privući ljude i pokazati kako se kreativni potencijal može koristiti za revitalizaciju zapostavljenog javnog prostora. Otvorenost Art Parka prema posjetiteljima i mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima čine ovaj projekt jedinstvenim, kazao je organizator Vedran Štimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter