projektni dan oš veli vrh 

FOTO / Pogledajte kako su pulski osnovci udahnuli novi život starim stvarima 

| Autor: Glas Istre
(Foto: OŠ Veli Vrh)

(Foto: OŠ Veli Vrh)


Kao što kaže indijanska izreka, Zemlju smo posudili od svoje djece, a najbolji način kojim su djeca to dokazala bio je Projektni dan Osnovne škole Veli Vrh Pula - vrhunac cjelogodišnjeg rada vrijednih ruku učenika naše škole koji se održao 31. svibnja u predvorju škole.

(Foto: OŠ Veli Vrh)(Foto: OŠ Veli Vrh)

(Foto: OŠ Veli Vrh)(Foto: OŠ Veli Vrh)

Marljivi su osnovci pripremili izložbeni prostor i predstavili svoje radove. Vodeći se porukom RECYCLE-REUSE-REDUCE učenici su ispunili svoju zadaću te pokazali kako udahnuti novi život starim stvarima ne zaboravljajući pritom tradiciju i zavičajnost. Izrada krpenjača – lopti od starog tekstila/čarapa te oslikavanja starih majica i platnenih vreća do šterni/bunara koji su ondašnjim ljudima značili život i predstave šestaša na čakavici.

(Foto: OŠ Veli Vrh)(Foto: OŠ Veli Vrh)

(Foto: OŠ Veli Vrh)(Foto: OŠ Veli Vrh)

Zboraši su predstavili ekohimnu, a vrijedni STEM-ovci približili su nas budućnosti i primjeni tehnologije kojom štedimo električnu energiju. Učenici su ukazali i na problem koji je prisutan diljem svijeta prezentacijom o prekomjernom bacanju hrane.

Danas, više nego ikad, imamo potrebu za očuvanjem okoliša, a učenici su ovom izložbom pokazali svjetliju budućnost u prevenciji i zaštiti istog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter