pula kao napulj

VIDEO / Na parkiralištu na Vidikovcu oko kontejnera se stvaraju gomile smeća. Čitatelj tvrdi da se ovo ponavlja svaki tjedan

| Autor: Glas Istre
(Snimio čitatelj Glasa Istre)

(Snimio čitatelj Glasa Istre)


U redakciju Glasa Istre javio se revoltirani čitatelj s pulskog Vidikovca. Kako ističe, stanovnici ovog kvarta imaju velik problem s gomilanjem smeća na parkiralištu pored stambene zgrade u Rizzijevoj ulici. 

- Radi se o najgorem kvartu u Pulu, smeće po parkingu, automobili ne mogu prolaziti, ljudi ostavljaju gomilu smeća pored kontejnera, također video pokazuje kako starija gospođa može platiti par centi da baci smeće dok ostali ostavljaju pored, tako nešto se ponavlja svaki tjedan.

Živim u tom kvartu i smatram da ovo treba izaći u javnost, vrijeme je da Grad poduzme nešto, djeca prolaze pored, vozači automobila se boje da im ne probuše gume..., veli čitatelj.

Budući da slika govori više od riječi, nadamo se da će nadležni poduzeti korake kako bi ovaj kvart postao primjereniji za život naših sugrađana, a da će slike iz Pule pred turističku sezonu manje podsjećati na kataklizmične scene iz napuljskih favela. 

Pokušali smo kontaktirati Herculaneu za komentar, obećali su se javiti, no do trenutka objavljivanja ovog teksta još uvijek nismo dobili nikakve informacije. 

Nedugo nakon objave teksta javila nam se još jedna čitateljica koja pohvaljuje što smo svojim pisanjem potaknuli temu gomilanja smeća oko kontejnera koja nije problem samo na Vidikovcu, već u svim djelovima Pule, naročito oko podzemnih kontejnera za smeće.

- Kako nisu u svim djelovima Pule postavljeni podzemni kontejneri, stanovnici  koji bacaju smeće u kontejnere smatraju da više plaćaju jer se svako bacanje smeća u kontejner
registrira preko kartice koju ima svaki potrošač. Ako se smeće ostavi pored podzemnog kontejnera, Herculanea će ga pokupiti a račun će biti manji.

Još veći problem nastaje kada u sezoni iznajmljivači stanova svojim gostima isto tako ne daju kartice da bi gosti mogli baciti smeće u podzemni kontejner, nego dođu sa smećem i nađu se u čudu kako da ga bace, pa ga jednostavno ostave kod kontejnera. Nekoliko puta sam kod naših kontejnera koji su kod Rojca, zatekla turiste iz okolnih stanova koji su u  neznanju kako baciti smeće jer im iznajmljivači nisu dali kartice. Nije za sve kriva Herculanea, piše čitateljica. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter