svjetski dan zdravlja

Tri dana, četiri lokacije: Pulski Crveni križ građanima mjeri tlak i šećer u krvi

| Autor: Petra Stefanović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, Crveni križ Pula organizira trodnevnu akciju mjerenja šećeri u krvi i tlaka na raznim lokacijima po gradu. Slogan ovogodišnjeg Dana je "Moje zdravlje, moje pravo" kako bi se svim dobnim skupinama unaprijedilo pravo na zdravlje i zdravstvenu zaštitu.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Stoga je Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo akcije kontrolnih mjerenja razina šećera u krvi i krvnog tlaka za građane srednje životne dobi i starije. Kako bi što više ljudi uspjelo stići na ova korisna mjerenja, akcija se održava kroz tri dana na četiri lokacije.

Jučer se mjerenje održalo u školi Kaštanjer, a jutros na gradskoj tržnici. U prvom od ova dva termina, jučer, odazvalo se 25 građana, dok je danas na tržnici 230 građana došlo izmjeriti šećer u krvi i 198 njih tlak.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Sutra, 11. travnja, tlak i šećer građani mogu doći izmjeriti prvo u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Pula (Trg 1. istarske brigade 15) od 9 do 12 sati, a potom u Herculanei (Valmade 38) od 12.30 do 15 sati. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter