rekonstrukcija nakon sezone

Bunarina ponovo otvorila vrata: JK Uljanik goste počastio s bakalarom i kalamarima

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Brojni su se Puležani danas odazvali službenom otvorenju Bunarine, jednog od omiljenih pulskih okupljališta gdje je od jutra pa do popodnevnih sati održana mala fešta za goste i prijatelje. U šezdeset godina starom ugostiteljskom objektu tražili su se stolovi viška, dok su one unutarnje, na svojim pozicijama gdje se običavaju okupljati u ćakuli i igranju karti, već od ranog jutra zauzeli penzioneri. Unatoč jakom vjetru, gosti su se družili i na molu gdje je DJ Filjo puštao muziku.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

S bakalarom, kalamarima i pincom okupljene je počastio novi koncesionar - Jedriličarski klub Uljanik, koji je na nedavnom javnom natječaju dobio koncesiju za upravljanje ugostiteljskim objektom na Bunarini kroz narednih deset godina, nakon što je od toga odustala gradska tvrtka Pula usluge i upravljanje.

Mnogi su, moglo se vidjeti, jedva čekali da se ovo mjesto ponovno otvori. Za pulskog iskusnog jedriličara Borisa Radolovića, poznatijeg pod nadimkom Šepo, Bunarina je najljepše mjesto na svijetu. Samo bi ju, smatra, trebalo malo dotjerati. A kako saznajemo od Hrvoja Markulinčića, predsjednika JK Uljanik, rekonstrukcija ugostiteljskog objekta planirana je nakon završetka ove sezone, koncem rujna.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

"Tada planiramo zatvoriti i napraviti onu investiciju na koju smo se obvezali. Ni to onda neće biti štuka i pitura, šminka i lušo. Ima tu jedan ozbiljan dio sanacije konstrukcija bitnih elemenata objekta, a sve ostalo bit će zahvati koji će ovo mjesto dignuti na jedan veći nivo, ali i dalje ga ostaviti ugodnim i za ljude u trlišu, sportskoj majici ili odijelu. To je jedan miks. Ovdje nikad neće biti luksuzni restoran, a opet s druge strane moramo zadovoljiti jedan standard koji se očekuje i ipak dignuti na mrvicu veći nivo, rekao je Markulinčić.

"Preuzeli smo jednu veliku odgovornost rekao bih, jer struktura ljudi, kao i danas, su prije svega prijatelji, penzići, obitelji, sportaši. To nije ona klasična komercijalna priča. Svjesni smo da će to biti jedan izazov, ali s druge strane, kao klinci koji smo ovdje odrastali iz našeg kluba, kao i drugih klubova poput ronioca, ribiča i ostalih, prirodno nam je ovdje kretati se i nakon naših redovitih poslova. Zatekli smo dosta loše stanje, iako smo znali da je to dosta zapušteno, ali to je naprosto slijed događaja.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Na sreću, ti naši gosti ovdje uživaju ovdje u nečem drugom, ne u najmodernijim stolicama. To je cijela poanta, istaknuo je Markulinčić. Naglasio je i da je JK Uljanik koji je 2017. godine ostao bez svog matičnog sponzora - pulskog brodogradilišta, i praktički bio na cesti, spašen i podignut na ozbiljne nivoe. "Danas ti klinci traže nove gumenjake, nove barke, nova jedra i sve radimo zbog toga, da atmosfera na Bunarini bude dobra i da se pokuša sačuvati nešto autohtono", zaključio je naš sugovornik.

U narednim sezonama, najavljuje, za građane Pule planiraju biti otvoreni i duže tijekom godine. "Već sad nas mnogi ljudi zovu i pitaju mogu li ovdje organizirati neke evente. Definitivno, malo je mjesta u gradu s ovakvim okruženjem. Ovdje je mir, nikom ne smetamo. Danas je ovdje DJ, muzika, druženje, parking. Sve ono što jedno opušteno mjesto treba imati. Ništa pretenciozno, zaključio je Markulinčić još jednom istaknuvši da će Bunarina ostati mjesto za sportaše, jedriličare, ribiče, penziće, obitelji i klince.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter