praksa

Nesvakidašnji maturalni rad: Učenici Industrijsko-obrtničke škole iscrtavaju parkirališna mjesta OB-a Pula

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U tijeku je proširenje parkirnih mjesta na parkiralištu Opće bolnice Pula, a sve se odvija u fazama kako bi dio parkirališta cijelo vrijeme bio u funkciji. Proširenje je započelo 5. veljače, a predviđeno da radovi budu gotovi u roku od mjesec dana. Jučer su se iscrtavala mjesta po sredini samog parkirališta, a njihovo iscrtavanje obavljaju učenici pulske Industrijsko-obrtničke škole u sklopu svog maturalnog rada.

Istovremeno, jedan od njih iscrtava parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. Sve se odvija pod dirigentskom palicom profesora praktične nastave Lorena Kaića. U želji da i kroz maturalni rad pomognu bolnici, uključeni su učenici trećeg i četvrtog razreda.

S piturima se i inače kroz maturalni rad odvija nešto praktično, a do sada se to odnosilo na učionice u školi. Naime, maturalni rad uglavnom predstavlja farbanje jedne učionice. Budući da je došlo do dogovora za ovaj vid prakse, odlučeno je da ovim učenicima upravo to bude maturalni rad. Kako bi sve išlo brže, pomažu im i dvojica učenika drugog razreda.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter