projekt "Pula Rocks"

Povratak korijenima: U bivšoj mjesnoj zajednici Arena kreću koncerti mladih autorskih bendova

| Autor: Tea Tidić
Mikrofonijada u pulskom La Resistance (Snimio Ian Tataj)

Mikrofonijada u pulskom La Resistance (Snimio Ian Tataj)


U La Resistanceu večeras će se, s početkom u 20 sati, koncertno predstaviti mladi pulski bandovi Razor, Fm-13, Audioclot te Krakatoa.

Naime, La Resistance će odsad jednom mjesečno ugošćavati mlade istarske glazbenike u sklopu projekta "Pula Rocks".

- U Puli postoji rock kultura, a projektom "Pula Rocks" želimo dugoročno potaknuti razvoj te scene, uključiti mlade bendove i dati im mogućnost da sviraju, nastupaju, da se predstave i da iz te priče iznjedrimo neke bendove koji će biti prepoznatljivi ne samo u Puli, nego i u Hrvatskoj i šire. Nismo pretenciozni pa da mislimo da će se takvi koncerti održavati samo kod nas, ali želimo prvenstveno potaknuti mlade ljude da više sviraju, više vježbaju i da, ono što je najvažnije, imaju gdje nastupiti i predstaviti se građanima.

Grupa RazorGrupa Razor

Za sada krećemo s pulskim bendovima, a na buduće koncertne večeri iz ciklusa "Pula Rocks" dobrodošli su bendovi iz cijele Istre. Nadamo se da ćemo pomoći utemeljenju kulture žive svirke domaćih autorskih bendova. Iako je projekt nazvan "Pula Rocks", svi urbani žanrovi su dobrodošli - tako da se mogu javiti i oni koji sviraju urbani pop, rock, punk, metal, funk..., rekao nam je Elvis Morina iz La Resistance, ujedno pokretač "Pula Rocksa".

Elvis Morina u velikoj sali La Resistancea (Snimila Nina Petrović)Elvis Morina u velikoj sali La Resistancea (Snimila Nina Petrović)

U prostoru gdje je danas La Resistance nekad je bila mjesna zajednica Arena. Tamo su se održavale gitarijade i koncerti.

- Neki od danas dobro znanih bendova, poput KUD Idijota ili Psihomodo Popa, imali su u tadašnjoj mjesnoj zajednici Arena neke od svojih prvih koncerata. To je prostor koji ima tradiciju rock’n’rolla, live nastupa i urbane kulture, i ta scena je osamdesetih bila vrlo aktivna, brojni mladi su tada izlazili u Mjesnu zajednicu Arena. Svirke i gitarijade su se održavale preko dana, a noću bili plesnjaci... Taj prostor to pozna i živi tu priču, tako da je na neki način projekt "Pula Rocks" povratak korijenima, zaključio je Morina.

Nenad Marković i Bucolini na koncertu KUD Idijota u Mjesnoj zajednici Arena 1983. godine na fotografiji Robija KolđerajaNenad Marković i Bucolini na koncertu KUD Idijota u Mjesnoj zajednici Arena 1983. godine na fotografiji Robija Kolđeraja

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter