obavijest iz monte gira

Privremena regulacija prometa i dodatne Pulaprometove linije povodom nadolazećih blagdana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Ian Tataj)

Ilustracija (Snimio Ian Tataj)


Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, komunalno društvo Monte Giro obavještava cijenjene sugrađane da će u suradnji s Pulaprometom biti organizirana besplatna linija broj 56 javnog gradskog prijevoza do Gradskog groblja, i to 31. listopada te 1. i 2. studenog.

Autobusi će prometovati na relaciji Gradsko groblje - Ul. Starih statuta - Ul. Sv. Ivana (Gradska knjižnica) - Giardini - Zagrebačka ul. - Mletačka ul. - Narodni trg (tržnica) - Smareglina ul. - Giardini - Istarska ul. - Flavijevska ul. - Gradsko groblje, od 9 ujutro do 17.30 svakih 30 minuta (s pauzom od 12 do 14:30 sati).

Također, obavještavaju se sve vozačice i svi vozače da će od 31. listopada do 2. studenog Vodovodna ulica prema Gradskom groblju (od Gradskog groblja do izlaza prema Vitasovićevoj ulici) privremeno biti jednosmjerna.

Cvjećarnica Dalia na Gradskom groblju u Puli bit će otvorena u sve dane, pa i na sam blagdan Svih svetih, sukladno odluci Vlade RH o odobrenju rada specijaliziranim trgovinama za rad na blagdan Svih svetih.

Na blagdan Svih svetih i na Dušni dan (1. i 2. studenog), kako je i običaj, u 15 sati na Gradskom groblju u Puli kod centralnog križa bit će održane svete mise za pokojne. Misna slavlja predvodit će umirovljeni biskup mons. Ivan Milovan.

Povodom ovogodišnjeg blagdana Svih svetih, komunalno društvo Monte Giro zasadilo je 15 mladih čempresa na Gradskom groblju u Puli u svrhu očuvanja stoljetnih drvoreda, a čime je broj posađenih mladih stabala čempresa na pulskim grobljima povećan na ukupno 32 u ovoj godini.

Također, komunalno društvo Monte Giro želi obavijestiti sugrađane da će krajem studenog ove godine objaviti javni poziv za podnošenje ponuda za napuštena grobna mjesta na Gradskom groblju u Puli. Pravo sudjelovanja na javnoj dražbi imaju svi građani sa prebivalištem u Puli, a koji već nemaju grobno mjesto na grobljima Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter