Sastanak Grada, predstavnika privatnih vrtića i roditelja

Od rujna Grad Pula povećava potporu za djecu koja pohađaju privatne vrtiće

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Još jedan u nizu radnih sastanaka između Grada Pule te predstavnika privatnih vrtića i roditelja održan je danas u Komunalnoj palači, a rezultate sastanka su javnosti predstavile p.o. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov i članica radne skupine Elvira Krizmanić Marjanović.

- Na sastanku smo prikazali analizu ekonomske cijene smještaja djeteta u vrtić na području grada Pule, a ono što smo htjeli prikazati javnosti su konkretni podaci o tome koja je trenutna ekonomska cijena za smještaj djeteta, kako u privatnim tako i u gradskim vrtićima.

Analizirali smo svaku pojedinu sastavnicu te razgovarali o određenim korekcijama i različitostima pojedinih vrtića, a to su sastavnice o kojima smo razgovarali i o kojima ćemo i dalje razgovarati, rekla je Sokolov ocijenivši sastanak vrlo konstruktivnim i konkretnim.

(Snimila Helena Mostarkić Gobbo)(Snimila Helena Mostarkić Gobbo)

- Razgovarat ćemo i o novoj proračunskoj godini, o novim načinima financiranja, kako bismo dugoročno napravili temelj predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Pule koji neće narušiti cijeli sustav i funkcioniranje, a opet želimo pružiti kvalitetu u svim vrtićima, rekla je Sokolov.

Potpora Grada, s povećanjem od rujna, iznosit će 208 eura po djetetu, a uz roditeljski udio od 92 eura, uz mogućnost povećanja roditeljskog udjela za najviše 20 eura, bit će ukupno 320 eura. Sokolov je iznijela da je, prema analizi poslovanja u 2022. godini, prosječna mjesečna ekonomska cijena smještaja djeteta u privatni vrtić iznosi 237 eura te usporedila cijene vrtića u Puli s cijenama ostalih gradova u Istri i drugim dijelovima Hrvatske.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter