ART PARK

FOTO / Šarena oaza za opuštanje u centru grada

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Nakon uspješnog prošlogodišnjeg prvijenca, Art park projekt se vratio u Pulu. Na dobro znanoj lokaciji pokraj Društvenog centra Rojc, putujući kamp koji je prošle godine bio središte druženja na mjesec dana, ovog će se ljeta zadržati čak dva mjeseca.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Art parka u Puli je i gastro kućica Sosalicious, pa će, kaže nam jedan od organizatora Vedran Štimac, posjetitelji moći kušati neku od pizzu ili burgera u ponudi po normalnim cijenama. Ističe da su, za razliku od brojnih ugostitelja koji gledaju isključivo zaradu, zadržali promotivne cijene pića. Pa su tako uveli i prigodno Art park craft pivo po iznosu od tri eura, koje je, kaže, prihvatljivo za svačiji džep.

Otvorenje

Druženje u parku, a koje je privuklo brojne mlade i starije građane, njihovu djecu i ljubimce, započelo je jučer uz DJ Figlia, koji je svojim raznovrsnim setovima od »Clasha do Celentana« napravio sjajnu atmosferu. Bio je to samo uvod u ono što očekuje posjetitelje u narednim danima.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

U sklopu besplatnog programa namijenjenog i mladima i starijima, u iduća će se dva mjeseca održati glazbene večeri uz regionalne i lokalne glazbenike, second-hand buvljake, kreativne radionice, filmske projekcije i kvizove. Štimac je najavio i Reuse festival koji će se odvijati idućeg vikenda u suradnji sa Zelenom Istrom, gdje će kroz cijeli dan biti otvorene radionice popravljanja bicikla, izrada nakita od otpada.

Dobra vibra

Uz šarene ležaljke raštrkane po parku, lampice koje okružuju drveće, a, još bitnije, uz dobru vibru, ovaj simpatični putujući kamp postao je omiljeno mjesto susreta svih generacija koji vole pobjeći od turističke vreve i uživati u ležernom ambijentu. Upravo je to i ideja Art parka, dodaje Štimac, da ovaj prostor, kao i prošle godine, bude »safe space« za sve osobe.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Podsjetimo, prošle godine park je prošao potpunu transformaciju - tada zapušteni prostor pretvoren je u atraktivno okupljalište zahvaljujući naporima tima hrvatskih umjetnika. Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Boris Bare i Vedran Štimac oživjeli su zidove i fasade šarenim muralima. Otkako je sređen, ovdje su se i tijekom zimskih mjeseci počeli okupljati građani.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Ove je godine Art park od Grada Pule dobio veću novčanu podršku nego prošle, zbog čega, kaže Štimac, mogu platiti honorare izvođačima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter