NA ATRAKTIVNIM LOKACIJAMA

Tri pulska trga dobivaju tri nova restorana. U centar grada stižu i nove trgovine

| Autor: Lara BAGAR
Na Portarati se otvara restoran "Gagliardo" (Snimio Duško Marušić Čiči)

Na Portarati se otvara restoran "Gagliardo" (Snimio Duško Marušić Čiči)


Nova sezona donosi i svježu krv, što u turističkom gradu znači novu ugostiteljsku i trgovačku ponudu koja bi trebala revitalizirati i u stari grad privući ne samo turiste, već i Puljane, te time promijeniti sezonsku dinamiku grada. Tako tri središnja gradska trga uskoro dobivaju tri velika restorana.

Još svega nekoliko završnih kozmetičkih zahvata i sve je spremno za, u lipnju najavljeno, otvaranje bivšeg kultnog pulskog restorana "Delfin" na vrlo atraktivnoj lokaciji preko puta katedrale na Trgu Sv. Tome u Kandlerovoj ulici. Nekadašnji zapušteni "Delfin" s novim vlasnikom, investitorom Fredom Bobekom, koji je atraktivni prostor u starom gradu kupio od Arena Hospitality Grupe, dobiva novi izgled i ime - "Duomo". Neslužbene su informacije da je u objekt uloženo vrtoglavih tri milijuna eura, u što ulazi i cijena koja je plaćena za taj prostor.

Nakon dvije godine radova novi prostor od čak tisuću i sto kvadrata, obnovljen pod budnom paskom konzervatora, u novom atraktivnom izdanju podići će izgled godinama zapuštene i ugostiteljsko "jeftine" Kandlerove ulice. Objekt je u potpunosti renoviran, a postavljeni su i vanjski stolovi modernog velikog restorana s oko 100-njak vanjskih te 300 unutarnjih sjedeći mjesta.

Voditelj Duje Cvitan već je prethodno za naš list naglasio da je pri obnovi ostavljeno više elemenata bivšeg restorana priraslog srcu mnogim Puljanima. Iako moderno uređen, konceptualno će to biti trattoria koja će u svojoj ponudi imati tjesteninu, ribe, mesa, jela a la carte. Ponudom i izgledom zasigurno će podići izgled osporavane Kanderlove ulice kojoj ubrzo slijedi rekonstrukcija. Trebala bi se pretvoriti u ugostiteljsku žilu kucavicu staroga grada.

Minulog vikenda Duomo je krenuo u probni rad, a uskoro se očekuje i službeno otvorenje. 

Radovi su pri kraju i na središnjem najatraktivnijem gradskom trgu Forumu. Ugostitelj Nemanja Vicković sređuje veliki prostor od 187 kvadrata u prizemlju zgrade ureda obrane na Forumu 13 koji je izlicitirao za rekordnih 63.500 kuna mjesečno i koji bi uskoro trebao postati moderan i luksuzan restoran. Budući da je riječ o vrlo uhodanom ugostitelju koji zajedno sa suprugom Ivanom drži dva renomirana restorana odmah iza Augustovog hrama, a to su Piazza Nove i Amore, vjerojatno će i ovaj objekt nastaviti uspješni poslovni niz. A obzirom na cijenu najma zanimljivo će biti vidjeti i cjenik. Neslužbeno doznajemo da bi se restoran trebao otvoriti oko 1. srpnja, a ime je Salon 1875, po godini izgradnje ove zgrade.

Na Portarati u prostoru bivšeg Max&Co. ovog bi se tjedna trebao otvoriti istarski street food & wine objekt pod nazivom "Gagliardo". Zakupac je Gianluca Draguzet, sin poznatog pulskog ugostitelja Tonija Draguzeta iz proslavljene "Boccaporte" u Dolinki. Mladi ugostitelj planira moderan objekt od 45 mjesta s deset zaposlenika koji bi radio tijekom cijele godine i privukao tako željene ljude u grad s nečim, kako nam je rekao u kratkom telefonskom razgovoru, "što Pula merita".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter