UKRAJINCI GLASNO SKANDIRALI PO ULICAMA PULE

"Rusija je teroristička država. Stop genocidu"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


"Stop Russia! Rusija je teroristička država! Stop ekocidu i genocidu u centru Europe!" - vikalo je 20-ak prosvjednika koji su, s transparentima u rukama, držeći ukrajinsku i hrvatsku zastavu, skandirali pulskim ulicama.

Miran prosvjed od Narodnog trga do Arene, u svrhu podrške rodnoj, ratom zahvaćenoj Ukrajini i poticaja europskim državama da i one pruže svoju potporu, organizirala je ukrajinsko-hrvatska udruga prijateljstva "Generacija za hrabrost".

- Imamo rat u centru Europe. Ukrajina se hrabro bori, ali mi nemamo toliko snage jer naš neprijatelj je prevelik. Jako smo zahvalni na svakoj pomoći, svakom državljaninu Europske Unije.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Obratite pažnju, Rusi su miniranjem hidroelektrane Kahovska napravili pravu ekološku katastrofu u centru Europe. Poplavljeno je više od 3600 kuća u 45 naselja. Ginu ljudi, ginu životinje, rekla je na megafon Olga Sakovska, predsjednica Udruge dodajući da je potrebno zaustaviti Putina i druge agresore koji mu pomažu.

Istaknula je i kako se svakodnevno suočavaju s tragičnim vijestima o smrtnim slučajevima među civilima. Stoga, kaže, moraju reagirati i braniti svoju zemlju, kuću i djecu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter