PRODAVAČICE NA PULSKOM MERKATU TVRDE DA TRŽNICA RADI PROTIV NJIH

"Tjeraju nas da iskrcamo robu rano ujutro, a onda se smrzavamo dva sata"

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Pulska tržnica

Pulska tržnica


Uskoro će biti godina dana otkako su za prodavače s pulske zelene tržnice počeli brojni problemi. U lipnju 2022. gradska tvrtka Tržnica povisila je cijenu najma (dnevna rezervacija stola) za 20 posto. Istog mjeseca su na Narodnom trgu, kod zelene tržnice, ukinuta četiri označena mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom da bi tamo mogli parkirati korisnici tržnice.

Nedavno postavljena dva reda stupića onemogućila su kretanje motornim vozilima trgovcima sa zelene tržnice (snimio Paulo GREGOROVIĆ)Nedavno postavljena dva reda stupića onemogućila su kretanje motornim vozilima trgovcima sa zelene tržnice (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Ubrzo su korisnicima tržnice oduzeta i ta mjesta. U kolovozu je utrostručena cijena parkiranja oko tržnice s 4 na 12 kuna za sat vremena. Od Božića se automobili koji se nepropisno zaustave oko tržnice snimaju kamerom postavljenom na zgradu u kojoj je donedavno bila smještena Uprava Tržnice. U prva dva mjeseca evidentirano je gotovo 600 prekršitelja, a kazne iznose od 10 do 30 eura.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter