REAKCIJA NA TVRDNJE PULSKIH DOSTAVLJAČA

"Strani dostavljači koji voze za Glovo imaju iste radne uvjete kao i lokalni" 

Svjesni smo da postoje strani državljani koji dostavljaju preko Glovo platforme i kao platforma ne diskriminiramo na temelju nacionalnosti, etničke pripadnosti i spola, kažu iz Glova  

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Skuteri tvrtke Meta Mate za strane dostavljače u Puli (snimio Milivoj  MIJOŠEK)

Skuteri tvrtke Meta Mate za strane dostavljače u Puli (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što je Glas Istre objavio priču o pulskim dostavljačima hrane, koji se žale da im strani radnici iz Nepala i Indije oduzimaju posao jer rade za manje novca i jer ih, tvrde, favorizira aplikacija, svoj komentar putem PR agencije poslao je i Glovo.

"Svjesni smo da postoje strani državljani koji dostavljaju preko Glovo platforme i kao platforma ne diskriminiramo na temelju nacionalnosti, etničke pripadnosti i spola. Globalno, Glovo pozdravlja sve nacionalnosti i etničke pripadnosti za suradnju, pružajući mogućnosti stranim državljanima koji su legalno u zemljama u kojima posluje i dajući im jednostavan pristup stabilnom i pravednom prihodu.

Financiranje prijevoza, vize…

S obzirom na informacije predstavljene u vašem nedavnom članku, želimo jasno reći da se dodjela narudžbi dostavljačima koji surađuju s našom aplikacijom ne temelji na nacionalnosti radnika, već na skupu objektivnih kriterija, kao što su fizička udaljenost od restorana, vozilo po narudžbi (na primjer za velike udaljenosti potreban je automobil)...

Strani dostavljači koji dostavljaju putem Glova imaju iste radne uvjete kao i lokalni dostavljači. Povrh toga, poslodavac im financira prijevoz do Hrvatske, vizu za radnu dozvolu, smještaj, hranu i vozilo. Rad sa stranim dostavljačima je potreban u kontekstu u kojem smo se u prošlosti često suočavali s nedostatkom radne snage, posebno ljeti u primorskim gradovima, slično kao i u drugim granama gospodarstva, poput turizma i građevinarstva.

Pogodnosti za dostavljače

Zajedno s logističkim partnerima, tvrtkama koje upravljaju mrežom dostavljača, fokusiramo se na podizanje razine iskustva i pogodnosti dostavljačima tijekom njihove suradnje s Glovom. Imamo razne inicijative za sve dostavljače koji dostavljaju putem Glova, u okviru programa Couriers Pledge, kao što je pružanje obuke o osiguranju i sigurnosti na cestama ili bonusa za lojalnost za dostavljače koji surađuju tijekom cijelog kvartala. Osim toga, Glovo im donosi preko 50 digitalnih tečajeva, od kojih je gotovo polovica na lokalnom jeziku", piše u priopćenju Glova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter