SVE POZNATIJA TVRTKA IZ DALMACIJE STIGLA I U ISTRU

Splitski skuteri u Puli! Već sutra 17 radnika kreće voziti. Bit će smješteni kod Arene

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Jutros je u Emovoj ulici u Puli u neposrednoj blizini Arene "niknulo" 17 skutera splitskih registracijskih oznaka parkiranih na dva rezervirana parkirališna mjesta.

Riječ je o električnim skuterima u vlasništvu splitske tvrtke Meta Mate koja funkcionira kao posrednik između radnika i platformi za dostavu poput Glova i Bolt Fooda. Kako su nam potvrdili iz Meta Mate, njihovi radnici već sutra (četvrtak) na području Pule započinju obavljati dostavu za Glovo.

Poslovanje tvrtke Meta Mate u posljednje se vrijeme često spominje u javnosti. Poznati su po angažmanu stranih radnika, osobito Indijaca i Nepalaca, a nerijetko se u medijima firma pojavljivala u negativnom kontekstu zbog iskorištavanja jeftine radne snage.

Tu logističku tvrtku je 2019. osnovao Vinišćanin Mate Dučić, a trenutno broji više od 300 zaposlenih dostavljača i dostavljačica u cijeloj Hrvatskoj. U 2021. tvrtka je ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od oko 3 milijuna eura (oko 22 milijuna kuna), što je gotovo 15 milijuna više nego godinu ranije kada su godišnji prihodi iznosili oko milijun eura.

Trenutno Dučić u nekoliko hrvatskih gradova preuređuje nekretnine za radnike kojima osigurava smještaj, a kako je najavio u jednom od intervjua, u tu je svrhu u najam uzeo i prostor iznad Arene. Kazao je tada i da svaki takav objekt ima i svog kuhara - Nepalca ili Indijca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter