SKUPOVI U MJESNIM ODBORIMA

Predstavljen projekt vodovoda i kanalizacije u Štinjanu i na Velom Vrhu. Građanima objavljene točne ulice gdje će se graditi. Pojedinci su nezadovoljni

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Skup u Štinjanu (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Skup u Štinjanu (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


U mjesnim odborima Veli Vrh i Štinjan održani su tematski susreti mještana i direktora te predstavnika trgovačkih društava Pragrande, Vodovod, Plinara, Herculanea i Pulapromet.

U Mjesnom odboru Veli Vrh direktor Pragrandea Kristijan Benčić predstavio je projekt sanitarne odvodnje na području naselja Veli Vrh i Šijana, gdje će se izgraditi 8.494 metra gravitacijskih i tlačnih vodova te tri crpne stanice. Kazao je i da je u sklopu izvođenja radova na odvodnji planirana i izgradnja vodoopskrbne mreže u dužini od 3.449 metara.

Pričajući o statusu projekta, Benčić je pojasnio da je u prosincu prošle godine potpisan ugovor o bespovratnim sredstvima i sufinanciranju projekta, u siječnju ove godine je objavljena natječajna dokumentacija, a nakon evaluacije ponuda slijedi potpisivanje ugovora s izvođačima radova i početak gradnje, što se očekuje u travnju ove godine. Kazao je i da će se radovi prilagoditi odluci o zabrani radova u sezoni.

Skup na Velom Vrhu (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Skup na Velom Vrhu (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Odvodnjom i vodoopskrbom obuhvaćene su Vodnjanska cesta, Petrovićeva ulica, Ulica Fojba, Paganorska ulica, Bunarska cesta, Paduljski put, Belasova ulica, Tivolski put i Ulica Braće Leonardelli, a označene su ulice građani mogli s predstavnicima provjeriti i na karti naselja. Dio okupljenih mještana nije skrivao nezadovoljstvo što njihova ulica nije zahvaćena projektom, a ukazali su i na druge probleme poput derutnih šahtova, poplavljenih ulica u vrijeme kišnih dana i slično.

Benčić je potom građanima u MO Štinjan prezentirao projekt Aglomeracije Pula sjever u kojem se nalazi i naselje Štinjan. Kako je pojašnjeno, njime je planirana rekonstrukcija i izgradnja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje. Naime, sustav javne odvodnje, odnosno proširenje sekundarne mreže, predviđa 10.328 metara s tri crpne stanice, a sustav javne vodoopskrbe 4.407 metara naselja Štinjan i 2.250 metara naselja Valdenaga.

Građane, od kojih neki, istaknuli su, čekaju i nekoliko desetljeća na rješavanje pitanja odvodnje u svom kućanstvu, interesiralo je nalazi li se i njihova ulica u sklopu spomenutog projekta. Benčić je odgovorio da su projektom obuhvaćene Fažanska i Štinjanska cesta, ulice Fortin, Baližerka, Selo, Put za kanalić, Lungera, Prilaz Runci, Turulska ulica, Šurida, Prilaz Plazina i dio ulice Varoš. Istaknuo je i da se početak radova očekuje po završetku sezone, odnosno u rujnu 2023. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter