TRIBINA U MJESNOM ODBORU VELI VRH

O izgradnji fekalne kanalizacije, kružnom toku na izlazu na Fažansku kod Paganora, zašto pošta radi samo tri sata dnevno...

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Nakon susreta s građanima na javnoj tribini u Mjesnom odboru Štinjan, pulski gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima susreo se s građanima u Mjesnom odboru Veli Vrh.

Od suradnika, na susret s građanima došli su direktor Pulaprometa Tomislav Josipović, direktor Herculanee Robi Fuart, pročelnik za Komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat te dogranačelnici Ivona Močenić i Bruno Cergnul, kao i direktor Monte Gira Darko Bijelić, direktor komunalne tvrtke Pragrande Kristijan Benčić…

I ovoga puta građani Mjesnog odbora Veli Vrh pokazali su da itekako angažirano sudjeluju u stvaranju boljih uvjeta za život u svojoj zajednici, pa su tako u velikom broju pristigli na tribinu i iskoristili priliku da sve navedene predstavnike iz Grada i gradskih tvrtki upitaju o problemima koji ih svakodnevno muče u ovom dijelu grada.

Nakon što je pročelnik Prhat predstavio buduće investicije i projekte, najviše interesa je izazvao projekt izgradnje fekalne kanalizacije, odnosno izgradnja sustava odvodnje naselja Veli Vrh - Šijana. Riječ je o projektu "teškom" 36 milijuna kuna, a odnosi se, između ostalog, na Bunarsku ulicu, Paduljski put, Cresku ulicu, Paganorsku te ulicu Braće Leonardelli.

Početak gradnje, kako je pojasnio pročelnik Prhat, očekuje se u ožujku 2023., a u tijeku je pokretanje nabave za izvođenje radova tijekom studenog. To konkretno znači 8.500 metara gravitacijskih i tlačnih vodova te tri crpne stanice.

Nekoliko mještana iz Paganorske ulice istaknulo je da nemaju asfalt, izlaz na Fažansku cestu je katastrofalan i vrlo opasan, neke kuće su u potpunom mraku jer ne postoji javna rasvjeta…

Svi prisutni mještani na večerašnjoj tribini bili su jednoglasni oko toga što je prioritet - a to je izgradnja kružnog toka na izlazu na Fažansku cestu kod Paganora.

Istaknuli su i da im nedostaje dječji park i igralište, a jedan mještanin je rekao da je to poražavajuće ako se primjerice uzme u obzir da samo na Paganoru ima 900 stanara.

Zoričić je poručio građanima da će, počevši od siječnja, jednom mjesečno obilaziti mjesne odbore, a odgovarajući na upite o projektima, Zoričić je rekao: "Nešto će biti realizirano, a nešto neće, morate se s time pomiriti".

Jedan od mještana naveo je da na autobusnom stajalištu na Partizanskom putu nema nadstrešnice, zbog čega putnici, a to su vrlo često učenici koji putuju u školu, već godinama kisnu čekajući autobus.

Nekoliko mještana ukazalo je na probleme s plavljenjem, jer, zbog lošeg sustava odvodnje pri jačim padalinama poplave im kuće i maslinici.

Brojna pitanja su postavili mještani, no jedno od gorućih pitanja, koje je i veliki problem jest - zašto pošta radi samo tri sata dnevno?

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter