TRIBINA U MJESNOM ODBORU ŠTINJAN

Građani poručili gradonačelniku Zoričiću: "Toliko znakova za škole i vrtiće koliko ih ima Štinjan nema ni Engleska"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Na današnjim tribinama s pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem, na kojima su bili prisutni i pročelnici te direktori gradskih poduzeća i društava, građani Mjesnog odbora Štinjan potegnuli su stara i već dobro poznata pitanja.

Nakon što je pročelnik Damir Prhat predstavio program građenja 2022. u ovom mjesnom odboru koji se odnosi na Fažansku cestu, rasvjetu i oborinsku odvodnju Valdemuške ulice i planove na Hidrobazi na kojoj se iduće godine kreće u uređenje i izgradnju skate-staze i novih pripadajućih sadržaja, pojašnjeno je da je u pripremi projektna dokumentacija za javnu rasvjetu u Ulici Valcereš te multifunkcionalno igralište.

Direktor tvrtke Pragrande Kristian Benčić najavio je izgradnju fekalne kanalizacije odnosno sustava odvodnje u naselju Štinjan koji je obuhvaćen programom aglomeracije Pula Sjever. "Sve je spremno, i dokumentacija i sve ostalo, država je podržala projekt i doslovno čekamo Bruxelles i potpisivanje ugovora. S naše strane je to završena priča i to će se realizirati", pojasnio je gradonačelnik Zoričić nestrpljivim građanima. Dodao je da Pula Sjever nosi sa sobom i asfaltiranje i uređenje.

(Snimio Danilo Memedović)(Snimio Danilo Memedović)

Građani su upitali što će biti s javnom rasvjetom u Ulici Varoš te što će biti sa školom i vrtićem.

"Djeca će i dalje ići u školu kao i do sada, a ukoliko se iz nekog razloga ovaj vrtić zatvori, onda ćemo razmišljati dalje. Zasad sve ostaje kako jest", rekao je Zoričić.

Uz opasku za uklanjanje znakova za školu koji smetaju prometovanju automobila jedan je građanin rekao da toliko znakova za škole i vrtiće koliko ih ima Štinjan nema ni Engleska.

Jedan mještanin Štinjana požalio se da oni koji žive na Štinjanskoj cesti "nemaju ništa". Istaknuo je da građevinari praktički primoraju građane da im prodaju zemlju kako bi gradili zgrade, jer građani ne mogu dobiti građevinske dozvole za razliku od građevinara.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter