1. Banane
Ukoliko ih stavite u hladnjak, prije će im potamniti kora, te će se izmijeniti tekstura same banane. Ako imate polutrule banane, radije napravite kruh od njih ili ih iskoristite za pripravku smoothija.
2. Kruh
U hladnjaku će kruh samo prije dobiti onaj ustajali okus, jer će brže postati tvrd nego da je na sobnoj temperaturi. Radije ga držite u kutiji za kruh ili u zamrzivaču ako baš morate.
3. Maslac
I najuporniji među nama znali su posustati kada tvrdi maslac treba razmazati na kruh. Zato ga držite u posebnoj kutiji za maslac i maknite sa svjetla, te će nekoliko dana biti potpuno upotrebljiv. Ako vam ipak treba trajati dulje, radije ga spremite u hladnjak.
4. Kava
Da, neki ljudi drže kavu u hladnjaku i ne znajući da ona tako gubi okus. Kavi je mjesto na hladnom i suhom mjestu.
5. Dinja i lubenica
Ukusnije su kad su hladne, istina, no nakon stajanja u hladnjaku više neće biti jednako ukusne, pa ih radije spremite na drugo hladno mjesto. Doduše, nakon rezanja ih morate staviti u hladnjak, u kojem mogu stajati tri do pet dana.
6. Paprika
Hladnoća omekšava teksturu paprika, iako one mogu dulje trajati kad su u hladnjaku. Radije ih stavite u tamnu papirnatu vrećicu u smočnicu i nemojte odjednom kupiti preveliku količinu.
7. Rajčica
Hladna temperatura će svježu, sočnu rajčicu pretvoriti u blijedu mekanu kuglicu. Stoga je stavite u smočnicu i zapamtite da je mekana rajčica iz koje cure sokovi vrlo loš znak.