NOGOMETNA EUFORIJA

Nova TV Euro će pratiti kroz informativni program: "Vatrenima ćemo posvetiti puno pozornosti"

| Autor: Marko Dobrecović
(Foto: Nova TV)

(Foto: Nova TV)


Europsko nogometno prvenstvo pratit će kroz informativni program, a kao i uvijek kada su u pitanju velika natjecanja nogometne reprezentacije, minutaža sportskog dijela "Dnevnika" bit će povećana. Uz dvije reporterske ekipe koje će se svakodnevno javljati s lica mjesta događaja, gledateljima Nove TV sva zbivanja u stožeru Vatrenih donosit će se kroz reportaže, a bit će prikazana i druženja s navijačima te ostale zanimljive priče iz Berlina i kampa u Neuruppinu. Uz informativni program, doza kreativnosti, na što nas je Nova TV navikla, također će biti prisutna u sklopu sadržaja za Euro.

Puno pozornosti

Urednica sporta Nove TV Ana-Marija Vuković za naš list govori kako će se nogometni sadržaj u većem obimu prikazivati u informativnim emisijama Nove TV.

– S obzirom na to da će Euro biti najveći sportski događaj tijekom lipnja i srpnja, nogometni sadržaj sigurno će se povećati i provlačiti kroz cijeli "Dnevnik". Nova TV oduvijek je televizija koja voli sport, a posebno smo ponosni što se sve utakmice Vatrenih, izuzev onih na Euru i Svjetskom prvenstvu, mogu pratiti samo na našoj televiziji. Tako da ćemo Vatrenima, kao i dosad, posvetiti puno pozornosti. Usto, Euro će se pratiti i kroz informativne minute u kojima će se naši news reporteri javljati s hrvatskih trgova i pratiti navijače koji će Euro gledati u Hrvatskoj, navodi Vuković.

Televizijski tandem u sastavu Saša Lugonjić i Dejan Tatomir već tjedan dana boravi u Njemačkoj odakle donosi najnovije aktualnosti iz kampa hrvatske nogometne reprezentacije. Prije nekoliko dana, po dolasku naše reprezentacije u Neuruppin, Lugonjić se za "Dnevnik" Nove TV javio s vatrogasnih kola.

– S raznih sam se mjesta javljao, ali s vatrogasnih kola nikad. Zanimljiv početak, istaknuo je reporter.

Druga ekipa s reporterom Milanom Stjeljom i snimateljem Danijelom Pavelićem u Njemačku će otputovati sljedećeg tjedna, a vrijeme će provoditi s navijačima te na ulicama Berlina odakle će snimate razne reportaže te se, kao i druga reporterska ekipa, svakodnevno javljati u informativne emisije Nove TV.

– Naravno, reportaže s berlinskih ulica, s navijačima, sa zanimljivim ljudima i Hrvatima koji žive u Berlinu, a našim ćemo gledateljima i što više pokušati približiti kakao taj grad živi u vrijeme Eura. Nadamo se da će Vatreni osigurati prolaz skupine pa će se naši reporteri naravno preseliti u sljedeći grad domaćin u kojem budu igrali utakmice knockout faze. U knockout fazi Milana Stjelju će zamijeniti naš drugi reporter Stipe Antonijević koji će nastaviti pratiti put Vatrenih i hrvatskih navijača dokle god budu bili na Euru. Naravno, svi se nadamo da će to biti do same završnice, dodaje Vuković.

Stručni komentatori

U proteklom razdoblju Nova TV donosila je utakmice hrvatske reprezentacije u sklopu Lige nacija, pri čemu se isticao ulazak Hrvatske u FinalFour fazu natjecanja i drugo mjesto na turniru, te nedavno odigrane pripremne utakmice Hrvatske protiv nacionalnih vrsta Sjeverne Makedonije i Portugala.

– S obzirom na to da Nova TV ne prenosi utakmice, nećemo imati specijalizirane emisije, ali na raspolaganju za sve komentare uvijek imamo naše dva stručna nogometna komentatora Roberta Jarnija i Aljošu Vojnovića, dodaje Vuković.

Reporteri Nove TV javljat će se i za Instagram profil sportske redakcije Sport Nove TV, a portal Gol.hr priprema dosad najdetaljnije praćenje Europskog prvenstva s mnogo aktivacija za navijače uz koje će groznica Eura biti još zabavnija. Iz Njemačke će svakodnevno izvještavati novinar i kolumnist portala Gol.hr Ivica Medo koji će donositi posljednje informacije iz redova Vatrenih, ali i prenositi u domovinu navijački puls s ulica i trgova njemačkih gradova.

Uz tekstualne prijenose svih utakmica te svakodnevne vijesti s Eura, pripremit će i brojne članke s aktualnim statistikama i analizama najzanimljivijih događaja na utakmicama. Iz kampa reprezentacija, putem live streama, gledateljima u Hrvatskoj će prenositi konferencije za medije, ali i atmosferu s ulica uoči utakmica.

Gol.hr i Golmanija

Uz tekstove na portalu Gol.hr, tu je i dobro znana Golmanija u kojoj navijači prognoziraju rasplet skupina i nokaut-faze, a na društvenim mrežama birat će se i igrač dana. Tu je još i projekt AutoGol u kojem će ekipa u Njemačkoj provoditi dane s navijačima te čitateljima na zabavan način ponuditi ekskluzivni videosadržaj s lica mjesta.

Povrh navedenih dodatnih sadržaja, Nova TV za nadolazeće razdoblje sprema Euroizazov. Riječ je o zabavnom natjecateljskom formatu u kojemu će snage odmjeriti Hrvatica Damjana Ellis, Talijan Dario Bartola, Španjolac Diego Ruiz te Albanac Leonard Hamitaj – po jedna osoba iz svake zemlje čije su se nogometne reprezentacije našle u skupini B nadolazećeg natjecanja.

U formatu Vlade Bobana i Ivana Forjana, četvero sudionika koji se međusobno ne poznaju zaigrat će brojne izazove; od sportskog komentiranja i gađanja grede, do toga tko će prvi uloviti kokoš ili bolje jahati rodeo bika. Kao i Euro, za pobjedu u dvoboju "Euroizazova" kandidati će dobiti tri boda, dok se za izjednačen rezultat dodjeljuje po bod.

"Euroizazov"

Detalje natjecanja i sudionika otkriva Ana-Marija Vuković.

– Serijal će imati 8 epizoda, a kako se bude odvijala grupa Vatrenih na Euru, tako će se odvijati i dvoboji u našem "Euroizazovu". Primjerice, na dan kada Hrvatska igra protiv Španjolske, 15. lipnja, u našem se serijalu sučeljavaju Hrvatica i Španjolac. U kojim igrama? Nećemo vam još otkrivati! Što se tiče samih kandidata, zajedničko im je da svi žive u Hrvatskoj. A tko su natjecatelji?

Za Talijana Darija kažu da je nepopravljivi romantik koji se ne odvaja od kuhače, Španjolac Diego ljubitelj je koride i sieste, Albanac Leonard Hamitaj glumac je i redatelj s hobijem postavljanja skela, a Hrvatica Damjana scenaristica je, stand-up komičarka, tiktokerica i ambasadorica bureka. Dariju je majka Hrvatica i trenutačno živi u Zagrebu, Diego je zaposlen u španjolskoj ambasadi, Leonard se prije više od 10 godina doselio u Hrvatsku, a Damjana također živi i radi u Zagrebu odakle i dolazi. Cilj je da se svi skupa dobro zabavimo i usput naučimo nešto o državama s kojima je Hrvatska u skupini, navodi urednica.

Za sve koji su navikli na zabavno-edukativni format "Eurokutak" Vlade Bobana i Stipe Antonijevića, s Nove TV stižu umirujuće vijesti da se "Eurokutak" vraća u rujnu kada Hrvatska započinje s novom sezonom Lige nacija, a navedeni "Euroizazov" mlađi je brat "Eurokutka".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of