LABIN

Radionica Mediteranskog kiparskog simpozija: MOZAIK KAO SLIKARSTVO ZA VJEČNOST

| Autor: Branko BIOČIĆ
Zdravko Milić (D. ŠTIFANIĆ)

Zdravko Milić (D. ŠTIFANIĆ)


Udruga Mediteranski kiparski simpozij pokrenula je popratne sadržaje u Parku skulptura Dubrova te je za rujan pripremila radionicu mozaika namijenjenu studentima likovnih škola i mladim umjetnicima, u svrhu usavršavanja likovnih tehnika.

Radionicu će voditi akademski slikar Zdravko Milić, član udruge Mediteranski kiparski simpozij. Na radionici sudjeluju nadarene studentice i mlade umjetnice Marina Rajšić, Alison Ivašić i Mia Knežević. Radionica će se održavati na otvorenom, u dvorištu Stancije Dubrova, od 9. do 13. rujna. U ambijentu Stancije Dubrova, svakoga dana u vremenu od 10 do 14 sati moći će se pratiti proces nastajanja mozaika te upoznati mlade umjetnice i voditelja radionice, nakon čega se preporučuje i šetnja Parkom skulptura Dubrova. Nakon završetka radionice, u crkvici sv. Stjepana u bit će priređena izložba nastalih radova.

Voditelj radionice Zdravko Milić rođen je 1953. godine u Labinu. Srednju Školu primijenjenih umjetnosti, odjel grafike, završio je u Splitu 1973. Diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji, 1977. godine u klasi prof. Carmela Zottija. Od 1978. do 2006. godine djeluje kao samostalni umjetnik. Član je HDLU-a Rijeka i HDLU-a Zagreb. Zaposlen je u zvanju redovitog profesora te predaje na kolegijima Slikarstvo i Mozaik na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Intenzivno izlaže od početka 70-ih godina. Izlagao je na 96 samostalnih te sudjelovao na više od 600 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Radionica je realizirana uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter