GRADSKA KNJIŽNICA PULA

KONCERT U POVODU SVETE LUCIJE: Nastup mladih glazbenika nakon dugo vremena

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Već tradicionalni program u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici - Koncert u povodu blagdana sv. Lucije održan je u ponedjeljak navečer. Nastupili su studentice i studenti Muzičke akademije u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile.

Nastup nakon dugo vremena

Zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ovi studenti u zadnje vrijeme nisu imali mogućnosti nastupati, te im je ovo bio prvi koncert nakon puno vremena, a znamo koliko su često nastupali ranijih godina. No, sve to nije umanjilo čar nastupa, kao niti kvalitetu, studenti su marljivo vježbali i online u razdobljima kada se nastava nije mogla održavati uživo, i premda im je prošla akademska godina bila specifična, kao i drugi dio pretprošle, kada je bio lockdown, pokazali su vrlo dobre nastupe, koji su im toliko važni zbog susreta s publikom, ali i s ostalim studentima, za mjerenje napretka i slično.

Program su pripremile nastavnice mr. art Elda Krajcar Percan, umjetnička savjetnica, više predavačice Vesna Ivanović Ocvirk i dr. art. Melita Lasek Satterwhite, doc. art Marija Kuhar Šoša i red. prof. art Lidija Horvat Dunjko.

Na programu su bile kako blagdanske skladbe, tako i autorske, pa je tako primjerice studentica Ivana Mikulčić izvela svoju kompoziciju, koju je odsvirala na klaviru i otpjevala.

Frano Živković predstavio se djelom majstora impresionizma Claudea Debussyja "Clair de lune", a Nina Španjol, također klaviristica, Bachovom "Troglasnom invencijom u e-molu".

Da nisu zapostavljeni niti domaći skladatelji, pokazale su pijanistice Lucija Holi i Lorena Turković koje su odabrale djelo Dore Pejačević, odnosno Božidara Kunca, dok se pijanistica Tina Mandić predstavila Poulenceovim kratkim i efektnim "Staccatom".

Vrsne pjevačice i pijanistice

Sopranistica Karmen Szabo u pratnji Laure Marin izvela je Bachovu "Schafe konnen sicher weiden", nakon čega su klavir četveroručno odsvirale Tena Bevčar i Romina Peti, odabravši sugestivan Piazzollin "Libertango". Potom su Peti i Toni Cukon izveli "Hope of a lifetime"

Početak i kraj bili su u znaku solo pjevanja, gdje su, u raznim kombinacijama nastupile Dajana Lupić, Gabriela Mijatović, Lana Živčić i Irina Subašić, a glasovirska je pratnja uvijek bila povjerena Lauri Marin. I ove su pjevačice pokazale dobre glasovne mogućnosti.

Nazočne su u ime pulske Gradske knjižnice i čitaonice pozdravile ravnateljica Nela Načinović te koordinatorica za programe Iva Lanča Joldić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter