prema filmu Federica Fellinija

Izveden "Amarcord" – prva premijera u novoj sezoni INK-a

| Autor: Mladen RADIĆ
Foto Karlo Čargonja

Foto Karlo Čargonja


Za prvu premijeru nove sezone Istarsko narodno kazalište odabralo je "Amarcord" prema slavnom filmu Federica Fellinija koju je na daske postavio redatelj Luciano Delprato, a u koprodukciji INK-a i Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

gg

gg

gg

Djelomično autobiografska priča o starenju, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima.

„U vremenima kada se velike prijetnje nadvijaju nad tijelima i kada se susret i druženje čine nemogućima, nadam se da je predstava bračna noć između kina i kazališta, između glumaca i publike, između izgubljene prošlosti i budućnosti koju treba osvojiti. Ako u tom svadbenom maršu, kojeg ćemo zajedno zaplesati čim predstava počne, uspijemo makar i na nekoliko sekundi da nam srca koračaju u istom ritmu, ostvarit ćemo nešto vrijedno – sjećanja“, rekao je redatelj Delprato dok je radio na predstavi.

gg

gg

gg

Reprize su na rasporedu u subotu u i ponedjeljak u 20 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter