Izložba fotografija o čuvenoj modnoj reviji    

FRIENDS FASHION NIGHT PORTARATA Portarata NEW BEGINNING

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Kako su rekle organizatorice izložbe Maja Jasika Cvek i Nina Strmotić Vučetić "godinama su na ovoj reviji izlagali dizajneri i modne kuće iz cijele zemlje, prošetao je veliki broj manekenki, manekenka i djece. Nije bila samo modni event već i mjesto druženja, zabave, sklapanja prijateljstava, usvajanja novih vještina, kreativnosti, odrastanja

  

Veliki je interes polučila izložba fotografija posvećena manifestaciji Friends Fashion Night Portarata, a koja je upriličena u petak navečer u atmosferi punoj nostalgije i dobrih emocija u Galeriji Makina.

Riječ je o jednoj od najvećih i najznačajnijih modnih manifestacija u Istri, koja je prvi put održana 1998. godine.

Hommage eventu

Kako su rekle organizatorice izložbe Maja Jasika Cvek i Nina Strmotić Vučetić "godinama su na njoj izlagali dizajneri i modne kuće iz cijele zemlje, prošetao je veliki broj manekenki, manekenka i djece. Nije bila samo modni event, već i mjesto druženja, zabave, sklapanja prijateljstava, usvajanja novih vještina, kreativnosti, odrastanja. Golden Moments izložba je fotografija, svojevrsni hommage eventu koji je prvi put održan prije više od 20 godina.

Uz njih dvije, velike zasluge za ovu izložbu idu, a prije svega i za samu manifestaciju i Helgi Može, koja je kazala da su nastojali doći do najvećeg broja fotografija, od kojih su većina djelo Saše Miljevića, te da im je bila ideja predstaviti retrospektivu ovoga važnoga zbivanja.

Neki od nazočnih sudionika tih revija nostalgično su se prisjetili kako je to izgledalo uoči samih defilea, šminkanje, frizure, zadnja namještanja haljina, da sve protekne u najboljem redu, kako su to bile slatke brige, ali iza svega toga je stajao veliki posao koji se odrađivao kroz cijelu godinu.

DekorIN

- Maja Jasika Cvek i ja smo u postupku otvaranja DekorIN-a koji će se baviti organizacijom događanja, izradom dekoracija, dekoriranjem, te tečajem manekenstva. Ova prigoda bila je "škuža" da se skupimo svi zajedno koji smo - rekla bih živjeli tu Portaratu! Naslov je simboličan - Golden Moments - jer su ti trenutci zlatne uspomene i jer se sve zbivalo ispred Zlatnih vrata. A namjera nam je nastaviti s tim revijama i Portaratom pod nazivom - Portarata NEW BEGINNING. Želja nam je i krenuti s tečajem manekenstva u suradnji s vodećom hrvatskom modnom agencijom – Midiken, a tečaj će se održavati u Puli, kazala je Nina Strmotić Vučetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter