ZAGREB

"Dome, slatki dome" premijerno u petak u Dječjem kazalištu Dubrava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dječje kazalište Dubrava kao sljedeću premijeru najavljuje, u petak 11. ožujka, predstavu za najmlađe "Dome, slatki dome", koju po slikovnici nagrađivanog slikara i ilustratora Svjetlana Junakovića postavljaju Katarina Madirazza i Danijela Evđenić.

Kako se ističe u najavi, u ovoj dramatizaciji Junakovićeve istoimene slikovnice priča o malome mišu postaje predstava o maloj mišici, koja odluči negdje drugdje potražiti svoj novi dom.

Na svom putovanju u potrazi za novim domom, sreće različite životinje: pticu, sovu, majmuna, slona, devu, krokodila, pingvina.

U dinamičnim scenskim situacijama, punim neočekivanih obrata, plesa i akrobatike, mali gledatelji otkrivaju kako žive različite životinje, koje ljudske osobine u njima prepoznajemo, kako doživljavamo svoj dom, što od njega očekujemo te konačno, hoće li se mišica na kraju vratiti svom toplom domu.

Režiju i dramatizaciju potpisuju Katarina Madirazza i Danijela Evđenić, koje ujedno i glume, te su odabrale i glazbu, dok scenografiju i kostimografiju osmišljavaju Marta Dolenčić i Magdalena Biškup a savjetnica za scenski pokret je Sandra Banić Naumovski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter