RIJEKA

Art-kino otvara svoju Specijalnu knjižnicu u ponedjeljak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Art-kino u Rijeci za korisnike otvara Specijalnu knjižnicu u ponedjeljak, 27. travnja i time počinje postupan povratak redovne djelatnosti, izvijestilo je ovo kino.

Specijalna knjižnica Art-kina djelovat će radnim danima od 10 do 14 sati. Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjegao rizičan kontakt, u njenom prostoru istodobno će moći boraviti najviše pet korisnika, uključujući i osoblje, javlja Art-kino. Korisnici će se trebati pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku zbog čega će na ulazu u kino biti postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se ubrzao proces posudbe građe, korisnici mogu unaprijed pretražiti mrežni katalog knjižnice na web stranicama kina te naručiti željene naslove putem elektroničke pošte.

Specijalna filmska knjižnica Art-kina prva je takve vrste u Hrvatskoj – potpuno posvećena istraživanju i učenju o filmskoj umjetnosti. Fond Knjižnice vrlo je raznolik u Općoj i Referentnoj zbirci, Periodici te Audiovizualnoj zbirci koja sadrži mnoštvo DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Građa knjižnice dostupna je svim članovima Filmskog kluba Art-kina. 

Art.kino najavilo je i da pokreće besplatnu Kućnu školu filma, petodnevnu online radionicu filmske pismenosti pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Radionica će trajati od 4. do 8. svibnja. Sastojat će se od pet jednosatnih termina u kojima će polaznici upoznati osnovne elemente teorije filma, od okvira i kadra do zvuka i montaže. Predavanje će upotpuniti praktični primjeri iz svijeta filma, uz zajedničku analizu i diskusiju sudionika i mentora. 

Prijave elektroničkom poštom za sudjelovanje primaju se do 30. travnja. Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijaviti se mogu svi zainteresirani posjetitelji i posjetiteljice Art-kina, dok prednost u prijavi imaju članovi i članice Filmskog kluba Art-kina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter