zombi komedija

Film "Šalša" Dražena Žarkovića uvršten na festival u Varšavi

| Autor: Hina
(Snimio Renato Branđolica/HRT)

(Snimio Renato Branđolica/HRT)


Film "Šalša“ Dražena Žarkovića, zombi komedija s elementima horora, uvršten je u službeni program jubilarnog, 40. Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, koji će se održati od 11. do 20. listopada. 

U sklopu poljskog festivala koji se nalazi u elitnoj skupini A liste hrvatski film prikazat će se u programu Wolny duch (Slobodni duh), koji predstavlja "inovativne i buntovne dugometražne igrane i dokumentarne filmove iz cijelog svijeta“. 

"Varšava ima dugu tradiciju i poseban status među brojnim filmašima. Drago nam je što su prepoznali sve slojeve koje 'Šalša' nudi, od komedije preko romantike i društvene kritike do horora, a posebno mi je drago što će poljska publika moći upoznati autohtone dalmatinske zombije“, rekao  je redatelj Dražen Žarković. 

U središtu radnje filma koji se od ovog tjedna može vidjeti i u hrvatskim kinima je Vatroslav (Momčilo Otašević), vječiti student koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. 

Tamo upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan "domaći svit“, no nakon "fešte od poma“ brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje - bježati.

Film je sniman na brojnim lokacijama na otoku Šolti i manjim dijelom u Zagrebu, a glume još Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko i drugi.

Koscenaristi su Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović, direktor fotografije Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

Producenti su Damir Terešak i Ana Grbac iz Maxima film te Nikolina Vučetić Zečević, a koproducenti Biberche productions (Srbija), Far Film Production (Crna Gora), Bitter Frame Production (Crna Gora), Iskra Film (Srbija) te PALCHICA Productions i Nomad film iz Bosne i Hercegovine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter