besplatan ulaz

Nagrađivani film "Uvijek postoji sutra" ove nedjelje u vodnjanskoj Bašti

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Film "Uvijek postoji sutra" (C'è ancora domani) bit će prikazan u vodnjanskoj Bašti u nedjelju, 11. kolovoza u 21 sat u sklopu programa Cineast u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan. Film je krenuo s prikazivanjem u Bašti 1. kolovoza, ali je prikazivanje prekinuto zbog iznenadnog pogoršanja vremenskih prilika. Radi se o drami talijanske redateljice Paole Cortellesi.

Rim, sredina 1940-ih. Delia je kućanica koja brine o suprugu Ivanu, njihovo troje djece i svekru Ottorinu, a uz to obavlja sitne honorarne poslove. Ivano je pak neprikosnoveni gospodar obitelji koji zarađuje jedva dovoljno za osigurati krov nad glavom, no ima potrebu stalno podsjećati tko je hranitelj obitelji, ponekad ružnim riječima, a nekad uz pomoć remena. D

elija obiteljsku situaciju pokorno prihvaća pokušavajući djeci osigurati što bolji život, a najveća joj je želja udaja kćerke Marcelle za dobrog i plemenitog supruga. Međutim, kada jednoga dana primi misteriozno pismo, počinje kovati neke nove planove. Film je u 2024. osvojio šest nagrada David di Donatello, a najgledaniji je talijanski film u kinima u zadnjih 27 godina, koji je "pretekao" čak i čuveni Benignijev "Život je lijep", a u prošloj je godini u talijanskim kinima bio gledaniji i od "Barbie" i "Oppenheimera".

Ulaz je besplatan te će u slučaju kiše film biti prikazan u Domu mladih u Vodnjanu. Program sufinancira Grad Vodnjan i Hrvatski audio-vizualni centar. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter