izvrsno ostvarenje

Nagrađivani film "Savršen dan" u Vodnjanu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


U četvrtak nas očekuje posljednji naslov u sklopu Art-kina "Cineast" u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta "Vodnjan-Dignano". S početkom u 21.00 sat, u Bašti u Vodnjanu će biti prikazano još jedno izvrsno filmsko ostvarenje. Radi se o drami "Savršeni dani" njemačkog redatelja Wim Wendersa.

Radnja filma "Savršeni dani" prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga.

Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost. Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje…

Film je na ovogodišnjim Oscarima bio nominiran u kategoriji Najboljeg međunarodnog filma. Na Cannes Film Festivalu 2023. ovjenčan je nagradom za najboljeg glumca (Koji Yakusho).
Podsjetimo i to da je ulaz za sve posjetitelje besplatan te da će u slučaju kiše film biti prikazan u Domu mladih u Vodnjanu. Program sufinancira Grad Vodnjan i Hrvatski audio-vizualni centar (HAVC).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter