"Na brege zvezdami"

Najavljen program 33. Kastafskog kulturnog leta

| Autor: Hina
(Snimio: Milan Đekić)

(Snimio: Milan Đekić)


Ovogodišnje, 33. Kastafsko kulturno leto će od 28. lipnja do 30. kolovoza, pod sloganom "Na brege zvezdami", obuhvatiti bogat i raznovrstan program koji će se održavati na Crekvini i još nekoliko lokacija, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Priređeno  je 46 programa – 31 glazbeni i 9 dramskih programa, četiri izložbe, od kojih tri međunarodne, te dvije dječje predstave. Sudjelovat će više od 350 umjetnika, a nastupit će glazbenici iz 10 zemalja.

Program su najavili gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, predsjednik Udruge Kastafsko kulturno leto Saša Matovina, direktor Turističke zajednice Grada Kastva Saša Brusić, umjetnički voditelj Festivala gitare Zoran Majstorović i drugi.

Publika će na otvaranju sezone moći uživati u filmskoj glazbi i Super Cover Nightu, kada će nastupiti  Sabrina Hebiri, Bruna Oberan, Dino Antonić i Danijel Jurišević. Pratit će ih Super Cover Band Kastav, koji će publiku povesti na putovanje kroz povijest svjetske i domaće filmske glazbe. Uz poznate melodije, publika će moći vidjeti i scene iz filmova sinkronizirane s glazbom na velikom video wallu.

Kastafsko kulturno leto ugostit će i sedmoricu puhačkih virtuoza, svjetsku senzaciju Mnozil Brass, koja je izabrala Kastav kao jednu od lokacija na kojima će proslaviti trideset godina glazbene karijere.

Organizatori pozivaju i na 28. Festival gitare, kao i na partnerske programe -  20. ČAnsonfest te Jerry Ricks Blues Festival.

Festival gitare obuhvatit će pet koncerata i radionice, a nastupit će Zagreb Guitar Duo, Brazos Blacksuit Trio, Flamenco Meets Jazz, Zoran Majstorović Trio i polaznici radionice gitare.

Festival čakavske šansone ČAnsonfest predstavit će nove skladbe, zanimljiva imena i iznenađenja, Jerry Ricks Blues Festival najavljuje jake bluz snage, a na koncertu u Kastvu nastupit će Mike Sponza Big Band iz Italije i Erja Lyytinen Band iz Finske.

U dramskom dijelu programa, organizatori ističu predstavu "Duhi" Drage Gervaisa, kojom se revitalizira tradicija Kastafskega pučkega teatra, a koja će se, nakon prošlogodišnjeg uspjeha i nagrada, prikazivati i ove sezone.

Tu je i koncert Zbora HRT-a, koji će biti održan u suradnji s Ustanovom Ivan Matetić Ronjgov te posvećen glazbi hrvatskih skladatelja koji su stvarali u istarskoj ljestvici.

Među ostalima, najavljeni su koncerti grupe Silente, Radojke Šverko, Tamare Obrovac te Maura Staraja, koji će predstaviti i svoju prvu zbirku poezije.

Nastupit će i KUD Zvir Jelenje, Plesna udruga Ri Dance, Darko Jurković Charlie, grupe Kožne jakne i Spart Jazz Quintet i brojni drugi izvođači.

U sklopu dječjeg programa bit će održan i pjevački festival Kastafski glasi 2024.

U slučaju lošeg vremena svi programi održavat će se u Boćarskom domu Slavka Stanića u Kastvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter