Pulsko kulturno ljeto

"Istarski kanti" umjesto na Malom rimskom kazalištu, zbog najavljene kiše, u katedrali

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Katedrala Pula)

(Foto: Katedrala Pula)


Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, umjesto u Malom rimskom kazalištu koncert "Istarski kanti" u izvedbi Zbora HRT-a održat će se u četvrtak, 13. lipnja u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina (Trg Sv. Tome 2) s početkom u 20.30 sati (umjesto 21.30 kako je bilo ranije najavljeno). Koncert će, zbog preseljenja u katedralu uslijed spomenutih loših vremenskih prilika, biti besplatan.

Svi zainteresirani građani svoju kartu za ovaj koncert mogu preuzeti na prodajnom mjestu Pulskog kulturnog ljeta koje se nalazi na Giardinima svakog dana od 8 do 12 te od 18 do 21 sat. Jedna osoba može preuzeti najviše četiri ulaznice.

Koncert "Istarski kanti" posvećen domaćim, istarskim autorima, izvodi Zbor HRT-a pod ravnanjem dirigenta Domenika Briškog, docenta Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Pulina programu su antologijska djela hrvatske zborne glazbe poput Matetićeve "Naš kanat je lip" i "Ćaće moj", zatim "Naš domaći glas" velikog Borisa Papandopula, te neizostavne stihove pjesama dijalektalne poezije "Pod Učkun kućice bele" i "Tri nonice" Drage Gervaisa.

Svi oni koji su karte kupili na Giardinima, na istome će im mjestu novac biti vraćen. Za karte kupljene putem entrio.hr kupci će dobiti povrat na svoje kartice putem kojih su ulaznice kupljene.

- Pri pomisli na istarske note i autore misli najprije lete Ivanu Matetiću Ronjgovu, najzaslužnijem za uspostavu Istarske ljestvice i polaganje temelja za jedno od najvećih kulturnih priznanja, ulazak Istarske ljestvice na UNESCOV popis reprezentativne nematerijalne baštine. Koncert donosi samo presjek onoga što su domaći autori do danas iznjedrili. Čak troje kompozitora čija su djela zastupljena su profesori na Muzičkoj akademiji u Puli, Laura Čuperjani, Branko Okmaca i Massimo Brajković, a od tri njihova djela, dva su praizvedba. Zbor će nastupiti pod vodstvom Domenika Briškog, cijenjenog člana istarske akademske scene koji djeluje kao docent na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter