U DNEVNOM BORAVKU ROJCA

Predstavljena knjiga "Album na dan: 365 najvažnijih albuma koje morate poslušati"

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


U Dnevnom boravku Rojca održano je predstavljanje knjige "Album na dan: 365 najvažnijih albuma koje morate poslušati". Kreiranja ove zanimljive knjige prihvatili su se autori Ivan Palijan ft. Velimir Grgić, Dino Milić-Jakovlić, Marko Smiljić, Zoran Stajčić i Bojan Mandić, te stvorili su, kako je Stajčić rekao u razgovoru s Vedranom Unukićem, jedinstveno glazbeno-literarno djelo.

Zoran Stajčić, urednik knjige, naglasio je da ovu knjigu čine eseji, odnosno stručni tekstovi koji u biti cijeli život slušaju i žive glazbu, a dio života su proveli i pišući o glazbi.

Knjiga osim 365 albuma uključuje i 20 najvažnijih jazz albuma, 20 najvažnijih country albuma, 20 najvažnijih reggae albuma, 20 najvažnijih punk albuma, 20 najvažnijih metal albuma, isto toliko najvažnijih hip-hop albuma, kao i isti taj broj najvažnijih albuma elektroničke glazbe, 184 najvažnijih knjiga o glazbi, kao i 220 najvažnijih dokumentarnih i igranih filmova i serija o glazbi.

Tu je i vodič za kolekcionare s preporučenim izdanjima na vinilu i CD-u koji imaju najbolji omjer cijene, kvalitete i dostupnosti te istaknutim domaćim izdanjima. U razgovoru s Unukićem, Stajčić je kazao da je knjiga i fizički teška i obimna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater