KNJIŽEVNE RADIONICE U PRIRODI

U Umagu dvije radionice namijenjene učenicima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Književne radionice za djecu i mlade bave se čitanjem i pisanjem na kreativan i zabavan način, okruženi prirodom. Radionice su namijenjene učenicima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a podijeljene su na dvije radionice čitanja i dvije radionice pisanja. Voditeljica je pjesnikinja i prevoditeljica Maja Klarić, a radionice će se održavati četiri subote za redom, na otvorenom, u selu Barboj pored Umaga. Radionice su besplatne, a moguće je organizirati i prijevoz iz Umaga.

Radionice "Čitajmo (u) prirodi" održati će se 16. i 29. rujna od 10 do 12 sati u selu Barboj kod Umaga. Radionice su namijenjene učenicima od četvrtog do osmog razreda.

Na radionicama čitanja čitat će se razni zanimljivi tekstovi – pjesme, priče, basne, bajke i slikovnice. Učit će se kako izražajno čitati i kako razgovarati o napisanom, kako protumačiti i shvatiti neku priču. Djeca će se igrati novinara i urednika, interpretirati pročitano i glumiti pisce. Bit će to dvije zabavne radionice u kojima će se otkrivati ljepota čitanja i razumijevanja teksta, sa prirodom kao publikom.

Program se može uskladiti sa školskim kurikulumom, a preporuke za zajedničko čitanje su dobrodošle.

Radionice "Pišem, brišem, stvaram" održati će se 30. rujna i 7. listopada od 10 do 12 sati, također u selu Barboj kod Umaga. Ove radionice namijenjene su srednjoškolcima od prvog do četvrtog razreda. Prva radionica baviti će se pisanjem pjesama, a druga pisanjem putopisa. Do vlastitih tekstova dolaziti će se uz pomoć kreativnih vježbi i razgovora, te prepuštanjem inspiraciji i unutarnjem glasu.

Sav materijal za radionice osigurat će voditeljica, a najuspješnije polaznike očekuju i nagrade. Za prijavu je potrebno javiti se voditeljici radi organizacije materijala za čitanje i pisanje, najkasnije dan prije početka pojedine radionice. Za prijavu je potrebno poslati ime, prezime, uzrast i termin radionice koju želite upisati. U slučaju lošeg vremena, radionice se sele u Gradsku knjižnicu Umag, gdje će se održati u jutarnjim satima, od 10 do 12 sati.

Prijaviti se može na telefon 098 / 9416 - 055 ili na e-mail [email protected]. Upisi u radionice vršit će se i uživo, prilikom Redovne skupštine Društva bibliotekara Istre i gostovanja Bookmobila – putujuće knjižare ispred Gradske knjižnice Umag, u petak 15. rujna od 9 do 12 sati.

Radionice organizira Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Gradskom knjižnicom Umag, a financijski podržava Grad Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter